eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Ünnep a Margitszigeten

Ünnep a Margitszigeten

Fennállásának 80. évfordulóját ünnepli 2018-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpad: a jubileumi évadban Ajándék Budapestnek mottóval ingyenes közösségi eseményekkel és szuperprodukciókkal várják a közönséget.

A repertoáron a tradicionális operák és a klasszikus műfajok mellett színház, klasszikus- és könnyűzene, balett, képzőművészet is szerepel - mondta Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Tarlós István főpolgármester, a jubileumi évad fővédnöke az eseményre küldött üzenetében kiemelte: a most 80 éves létesítmény nemzetközi viszonylatban is a komolyzene és a zenés színház rangos helyszíneként működik. A nívós repertoár belföldről és külföldről egyaránt látogatókat vonz a fővárosba, amelynek vezetése elkötelezett a Margitsziget további fejlesztésében - tette hozzá.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a Szabad Tér Színház mindig magas kulturális színvonalat képviselt. A 2017-es évad programja több mint százezer nézőt vonzott, amely az elmúlt évhez képest 20 százalékos növekedést jelent. Kiemelte: a Margitszigeti Szabadtéri Színpad a főváros sikertörténete.

Felidézte, hogy a szigeten számos beruházás valósult meg az elmúlt időszakban, emellett néhány éve a szabadtéri színpad is megújult.

Bán Teodóra kiemelte: a Budapesti Nyári Fesztivál 2018-as évadára közösségi eseményekkel és kivételes szuperprodukciókkal készülnek, nemcsak a színpadokon, hanem a főváros különböző pontjain is.

Az Antenna Hungáriával közös kezdeményezés keretében livestream szolgáltatás indul, kivetítőkön keresztül a város egyes szabad- és közösségi terein élőben követhetik a nézők a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok bizonyos előadásait, koncertjeit. A videóközvetítések mobiltelefonon, tableten és laptopon is elérhetővé válnak.

Bán Teodóra, aki tizenöt éve kötelezte el magát a Szabad Tér Színház mellett, elmondta:

  • az ünnepi évad közösségi eseményeit 2018. június 9-én Mezítláb a réten címmel, Alexander Rybak hegedűművész, énekes és zeneszerző fellépésével ingyenes koncert nyitja a Margitszigeti nagyréten.
  • A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara koncertjén egy "keringőzés világrekordjának" felállítására is kísérletet tesznek.
  • A Köss ki nálunk! címmel meghirdetett programsorozat keretében különleges közösségi tér, füvesített és fákkal betelepített uszály, az Akusztik Beach is megnyílik a Duna-parton, a színház kikötőjében a MAHART PassNave és a Főkert Nonprofit Zrt. közreműködésével. Az új helyszínen esténként gyertyafény mellett tartanak koncerteket
  • A jubileumi évad hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar nyitókoncertjével indul, Hamar Zsolt vezényletével Carl Orff Carmina Buranájának dallamai hallhatók.
  • A Magyar Állami Operaházzal közös bemutatóként Anger Ferenc rendezésében Richard Strauss Salome című egyfelvonásos operája látható, Rost Andrea, Komlósi Ildikó, Gerhard Siegel főszereplésével. A tervek szerint az előadást ezután Jordániában is bemutatják.
  • A Budapesti Nyári Fesztivál vendége lesz Jeff Mills, a DJ az Óbudai Danubia Zenekarral ad koncertet, Christophe Mangou vezényletével.
  • A közönség láthatja A nagy Gatsby című balettshow-t,
  • Erwin Schrott basszbariton és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara pedig operagálán lép fel.
  • Kálmán Imre Cirkuszhercegnő című operettjét Szabó Máté állítja színpadra.

A Szabad Tér Színház számos akcióval készül: a bejelentett előadások bizonyos napokon és időszakokban véletlenszerű sorrendben kerülnek fel a honlapra, a jegyértékesítés első két órájában pedig ötven százalék kedvezménnyel lehet jegyet váltani a szuperprodukciókra, továbbá ajándéksorsolásokat is tartanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×