INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

margitszigeti szabadtéri színpad

bán teodóra

évforduló

Ünnep a Margitszigeten

Ünnep a Margitszigeten

InfoRádió / MTI

Fennállásának 80. évfordulóját ünnepli 2018-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpad: a jubileumi évadban Ajándék Budapestnek mottóval ingyenes közösségi eseményekkel és szuperprodukciókkal várják a közönséget.

A repertoáron a tradicionális operák és a klasszikus műfajok mellett színház, klasszikus- és könnyűzene, balett, képzőművészet is szerepel - mondta Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Tarlós István főpolgármester, a jubileumi évad fővédnöke az eseményre küldött üzenetében kiemelte: a most 80 éves létesítmény nemzetközi viszonylatban is a komolyzene és a zenés színház rangos helyszíneként működik. A nívós repertoár belföldről és külföldről egyaránt látogatókat vonz a fővárosba, amelynek vezetése elkötelezett a Margitsziget további fejlesztésében - tette hozzá.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a Szabad Tér Színház mindig magas kulturális színvonalat képviselt. A 2017-es évad programja több mint százezer nézőt vonzott, amely az elmúlt évhez képest 20 százalékos növekedést jelent. Kiemelte: a Margitszigeti Szabadtéri Színpad a főváros sikertörténete.

Felidézte, hogy a szigeten számos beruházás valósult meg az elmúlt időszakban, emellett néhány éve a szabadtéri színpad is megújult.

Bán Teodóra kiemelte: a Budapesti Nyári Fesztivál 2018-as évadára közösségi eseményekkel és kivételes szuperprodukciókkal készülnek, nemcsak a színpadokon, hanem a főváros különböző pontjain is.

Az Antenna Hungáriával közös kezdeményezés keretében livestream szolgáltatás indul, kivetítőkön keresztül a város egyes szabad- és közösségi terein élőben követhetik a nézők a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok bizonyos előadásait, koncertjeit. A videóközvetítések mobiltelefonon, tableten és laptopon is elérhetővé válnak.

Bán Teodóra, aki tizenöt éve kötelezte el magát a Szabad Tér Színház mellett, elmondta:

  • az ünnepi évad közösségi eseményeit 2018. június 9-én Mezítláb a réten címmel, Alexander Rybak hegedűművész, énekes és zeneszerző fellépésével ingyenes koncert nyitja a Margitszigeti nagyréten.
  • A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara koncertjén egy "keringőzés világrekordjának" felállítására is kísérletet tesznek.
  • A Köss ki nálunk! címmel meghirdetett programsorozat keretében különleges közösségi tér, füvesített és fákkal betelepített uszály, az Akusztik Beach is megnyílik a Duna-parton, a színház kikötőjében a MAHART PassNave és a Főkert Nonprofit Zrt. közreműködésével. Az új helyszínen esténként gyertyafény mellett tartanak koncerteket
  • A jubileumi évad hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar nyitókoncertjével indul, Hamar Zsolt vezényletével Carl Orff Carmina Buranájának dallamai hallhatók.
  • A Magyar Állami Operaházzal közös bemutatóként Anger Ferenc rendezésében Richard Strauss Salome című egyfelvonásos operája látható, Rost Andrea, Komlósi Ildikó, Gerhard Siegel főszereplésével. A tervek szerint az előadást ezután Jordániában is bemutatják.
  • A Budapesti Nyári Fesztivál vendége lesz Jeff Mills, a DJ az Óbudai Danubia Zenekarral ad koncertet, Christophe Mangou vezényletével.
  • A közönség láthatja A nagy Gatsby című balettshow-t,
  • Erwin Schrott basszbariton és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara pedig operagálán lép fel.
  • Kálmán Imre Cirkuszhercegnő című operettjét Szabó Máté állítja színpadra.

A Szabad Tér Színház számos akcióval készül: a bejelentett előadások bizonyos napokon és időszakokban véletlenszerű sorrendben kerülnek fel a honlapra, a jegyértékesítés első két órájában pedig ötven százalék kedvezménnyel lehet jegyet váltani a szuperprodukciókra, továbbá ajándéksorsolásokat is tartanak.

Kapcsolódó hang

Bán Teodóra
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018