eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Magyar származású operaénekesnő Wagner-dalestje a Müpában

Magyar származású operaénekesnő Wagner-dalestje a Müpában

Szombat délután Wagner, Liszt és Berlioz műveiből összeállított dalesten mutatkozik be a Müpában Dorottya Láng, aki – miután Bécsben végzett – két éve a Hamburgi Állami Operaházban énekel, akinek Magyarországon a mostani lesz az első nagyobb volumenű koncertje.

„Wagnert vezető szerepben még nem énekeltem, viszont mivel Németországban tevékenykedem, ezért nagyon sokszor voltam már kisebb szerepekben Wagner-operákban. A Rajna kincsében például Wellgundét énekeltem, most pedig szintén egy kisebb szerepet énekelek a Parsifalban” - mesélte a budapesti születésű mezoszoprán.

„Az est dalai karakterben passzolnak egymáshoz, és a három zeneszerző is valamilyen szinten kapcsolódik egymáshoz. Liszt Ferenc nagy csodálója volt Wagnernek, és családi szálak is fűzik egymáshoz őket, és Berlioz szintúgy” - indokolta választását az operaénekesnő, aki elmondta, hogy gyakran énekel Liszt-műveket.

Magyar származású operaénekesnő Wagner-dalestje a Müpában

„Helmut Deutsch-hoz, a zongoristámhoz nagyon közel áll Liszt Ferenc, a legszívesebben az ő műveit játssza. Ezért a koncerteken – amin együtt lépünk fel – Liszt-művei mindig a program részei”

- mesélte Dorottya Láng.

Az operaénekesnő szerint a daléneklés nagyon intim műfaj, mivel csak két szereplő van a színpadon: a zongorista és az énekes, és nyilvánvalóan egy sokkal kisebb nézőközönségnek szól.

"Az operához képest sokkal kisebb volumenű műfaj, ahol az a lényeg, hogy minél kisebb ecsettel fessük meg a képet."

„Még nem énekeltem otthon, Magyarországon. Volt egy-két kisebb koncertem, de ez lesz az első nagyobb volumenű bemutatkozó koncertem. Tele vagyok vegyes érzésekkel: fantasztikus, de nagyon izgulok is. Nagyon közelinek érzem magamhoz, nagyon megható a felkérés” - mondta a budapesti születésű mezoszoprán, aki szombaton 16 órától hallható a Müpa Fesztivál Színházában. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×