eur:
395.74
usd:
372.16
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Atombomba-kiállítás nyílt a Sziklakórházban

Atombomba-kiállítás nyílt a Sziklakórházban

Megnyílt a Sziklakórház Atombunker Múzeum új kiállítása, amely eredeti tárgyak és szemtanúk beszámolói alapján mutatja be Hirosimai és Nagaszaki tragédiáját.

A Sziklakórház Múzeum 1958 és 1962 között egy esetleges vegyi vagy nukleáris támadás esetén atombunkerként tudott volna működni, ezért az új atombomba-kiállítás hiteles helyszíne – mondta Polácska Fruzsina.

„Olyan, eredeti tárgyak érkeznek Hirosima és Nagaszaki városából, amelyek a 1945-ös atomtámadások során megégtek, megrongálódtak. A hozzájuk kapcsolódó személyes történetek igyekeznek felhívni a figyelmet a nukleáris fegyverek pusztító hatására, bemutatni a háború valódi arcát és hangsúlyozza a béke értékét.”

A Sziklakórház szóvivője elmondta, a személyes történeteket, a szemtanúk visszaemlékezéseit a múzeum idegenvezetői mesélik el. A tárlaton először a kórház, majd az atombunker részben található kiállítás tekinthető meg – tette hozzá Polácska Fruzsina.

„A látogatók megismerhetik a Sziklakórház történetét, amely az 1930-as évekig nyúlik vissza. A tárlat nem pusztán múltidézés, a jelenre és a jövőre is koncentrál.”

Atombomba-kiállítás nyílt a Sziklakórházban

Több olyan installáció is van, amelyek azt mutatják be, hogy a jelenlegi fegyvereknek milyen hatása van azokhoz képest, amelyeket ledobtak Hirosima és Nagaszaki városára, így teremt hidat a múlt és a jelen között – mondta el a Sziklakórház szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×