eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Európa Kiadó-duplakoncert az A38 hajón

Új lemezzel jelentkezik az Európa Kiadó. A "Valahol lenni" számait az A38 hajón duplakoncerten mutatják be, és hogy elkerüljék a szokásos bekiabálásokat, számkéréseket, pénteken és szombaton valamennyi dalukat eljátsszák a hajón.

„A Valahol lenni olyan igaz történetekről szól, amik talán így nem történtek meg soha. Emögött az én tapasztalataim és világlátásom húzódik meg” - mondta az Európa Kiadó frontembere.

„Egyszer csak fogtam magam és elmentek Amerikába, hogy ott éljek. Gyakorlatilag a felnőtt koromat úgy éltem, hogy különböző helyeken éltem különböző életeket. Mindig ahol éltem, ott volt a fél életem. Amikor Amerikában éltem, nem volt ott az Európa Kiadó, nem esett róla szó, nem tudtak arról az emberek velem beszélni. Ez az életemben semmilyen módon nem volt jelen, és nem csak az Európa Kiadó, hanem a magyarországi életem sem” - mesélte Menyhárt Jenő.

„Amikor pedig visszajöttem, otthagytam egy életet, amiről egyáltalán nem volt szó, az emberek nem is tudtak róla. Az embernek ugyanakkor ott van a másik élete is” - tette hozzá a zenész.

„Magam sem tudom, hogy miért pont ezek a számok miért pont így jöttek. De most, hogy sokat kell erről nyilatkoznom, egyre több gondolat jön elő bennem erről. Tulajdonképpen azt ismertem fel, hogy ezek a történetek is olyan emberekről szólnak, akik valamilyen módon a fél életüket élik, és a másik fele vagy valahol máshol van, vagy valahol titokban kell, hogy tartsák, vagy az nincs is, csak elképzelik, vagy tervezik” - fogalmazott az Európa Kiadó frontembere.

Hozzátette: ezekkel a történetekkel tudom a saját életemet összekötni leginkább.

Pénteken és szombaton lesz a „Valahol lenni” lemezbemutató koncertje.

Menyhárt Jenő elmondta, hogy szerették volna speciális koncertté tenni.

Ezért mivel van egy négyórás repertoárjuk, amit szerettek volna egyben megmutatni, úgy döntöttek, hogy egy lemezbemutató hétvégét szerveznek, és a „Valahol lenni” számait két részre osztották.

„Két koncertet csinálunk, két teljesen különböző repertoárt. Kétszer 18 számot mutatunk be, ami között semmi átfedés nincs. Szerettünk volna úgy megszervezni az egészet, hogy akár megfizethető módon mind a két napra eljöhessen, akit ez így érdekel” - mondta Menyhárt Jenő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×