eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

6,35 milliárd forintot kap a színház a magyar államtól

A kormány támogatja a debreceni Csokonai Nemzeti Színház épülete, illetve a Nagyerdei Kultúrpark korszerűsítését - közölte az önkormányzat szerdán az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek arra: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Papp László, Debrecen polgármestere 2015. május 18-án Debrecenben állapodott meg a Csokonai Színház épületének a Modern Városok Program keretében történő felújításáról.

A több mint 150 éves teátrum korszerűsítésével a kultúrát szerető debreceni közönség évtizedes álma valósul meg - olvasható a közleményben.

A városháza tájékoztatása szerint a Nagyerdei Kultúrpark fejlesztése pedig folytatása a Nagyerdei park korszerűsítésének, amit a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrásából finanszíroz a debreceni önkormányzat. A beruházás során az állatkert és a vidámpark 19 hektárosra bővül, új látogatóközpont épül, és új állatfajokat is megismerhet majd a közönség.

A kormány mostani döntése értelmében a Csokonai Színház épületének felújítására 2016 és 2019 között összesen 6 milliárd 350 millió forintot fordít az állam. Az építkezés látványos része 2018-ban kezdődhet.

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban 1,5 milliárd forintos támogatást kapott a debreceni önkormányzat a Nagyerdei Kultúrpark fejlesztésére.

A kormányhatározatok - összhangban az Új Főnix Terv elképzeléseivel - Debrecen regionális vezető szerepét erősítik - zárul az önkormányzat közleménye.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×