eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Turné közben kellett karmestert váltani a Nemzeti Filharmonikusok élén

Új karmesterekkel folytatja lengyelországi turnéját a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, miután az együttes Krakkóban adott kedd esti koncertjét követően Kovács János karmestert kardiológiai jellegű panaszai miatt kórházba kellett vinni.

Az orvosok szerint a karmester állapota nem engedi meg, hogy folytassa a turnét, így az éjszaka a Nemzeti Filharmonikusok menedzsmentje megszervezte, hogy szerda este a múlt héten Budapesten nagy sikerrel bemutatkozott, Németországban élő fiatal magyar karmester, Farkas Róbert vezényli a zenekart Varsóban, majd csütörtöktől Vajda Gergely veszi át az együttes további lengyelországi előadásainak irányítását - tudatta a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Nonprofit Kft.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar kedden kezdte el egyhetes lengyelországi turnéját, amelynek első állomása a krakkói Karol Szymanowski Filharmóniában volt, ahol az együttes hatalmas sikert aratott Kodály, Liszt és Bartók műveinek tolmácsolásával.

A zenekar Báll Dávid zongoraművész közreműködésével hat városban ad hangversenyt a lengyelországi magyar évad keretében. Az ´56-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulója, valamint a Bartók-év tiszteletére szervezett turné során Kodály Zoltán Galántai című kompozíciója, Liszt Ferenc I., Esz-dúr zongoraversenye, valamint Bartók Béla Concerto zenekarra című műve csendül fel.

A magyar zenészek szerdán Varsóban, a lengyel Nemzeti Filharmónia székhelyén koncerteznek. A turné további állomásai az Európa Kulturális Fővárosa szerepét idén betöltő nyugat-lengyelországi Wroclaw, az észak-lengyelországi Szczecin és Bydgoszcz, valamint a sziléziai Katowice.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×