eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Huszti Péter ez lenne, ha újrakezdhetné

Huszti Péter ez lenne, ha újrakezdhetné

Ötvenévnyi színészi pálya után Huszti Péter nem tervezi, hogy a közeli jövőben ismét színpadra lép. A Kossuth-díjas színművész - aki a napokban vette át aranydiplomáját a Színművészeti Egyetemen - azt mondja: inkább a tanítás és a rendezés tölti ki az életét. A teljes interjút meghallgathatják szerda este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorában.

 Keveset játszik, azt nem mondaná, hogy vége van, de azt érzi, annyi mindent, majdnem mindent elmondott a szerepeivel.

„Nagyon különleges dolognak kellene jönnie, hogy szerepeljek. Most valahogy nem érzem a biológiai késztetést. Mindig fantasztikus izgalommal mentem be a színházba, hogy ma este kinek az életét fogom játszani” - fogalmazott Huszti Péter.

Tanításhoz és a nagyon szívéből szóló darab rendezéséhez érez inkább kedvet.

„Tanítok, vezetem a doktori tanácsot az egyetemen.”

Arról, hogy miért őrzi Ferencsik János egyik karmesteri pálcáját, Huszti Péter azt mondta, karmesternek kellett volna lennie.

„De most már késő. Szólt otthon a rádióban a Mozart, egy kötőtűvel dirigáltam. Ez végig bennem volt. Ebben is van egy kis önzés, Jágó, Hamlet, Cyrano, Lucifer már megtörtént velem és lehetne más. Ott állni egy hatalmas szimfonikus zenekar előtt, persze az is kell, hogy baromi jó karmester legyek, és a Mahler 5-et dirigálni... Valószínűleg efelé indulna el, ha az az a kissrác újrakezdhetné” - fogalmazott Huszti Péter.

A Huszti Péterrel készült teljes interjút meghallgathatják szerda este 6-tól az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×