eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ma beleshet a Vígszínház kulisszái mögé

A Pál utcai fiúk című előadás próbájával, kulisszajárással, az évad bemutatóiról szóló beszélgetéssel és gyerekprogramokkal várják a közönséget a Vígszínház nyílt napján, a VígNapon vasárnap. A színészek saját készítésű süteményeit is megkóstolhatják a látogatók és kedvezményes színházjegy- és bérletvásárlásra is lesz lehetőség.

A vendégek idén is bepillanthatnak a kulisszák mögé a színház művészeinek vezetésével és megnézhetik a Marton László rendezésében készülő zenés darab, A Pál utcai fiúk nyílt próbáját.

A VígNap látogatói elleshetnek néhány vígszínházi műhelytitkot, a gyerekek egész nap játszhatnak és részt vehetnek játékos vetélkedőkön is a Ditrói Mór utcában. A napot pedig a már hagyománnyá vált VÍGsüti-árusítás és egy Cseh Tamás dalaiból készült est zárja.

A nagyszínpadon 12 órától várják a közönséget beszélgetésre a színház életéről, sok humorral és dalokkal. A Vígszínház 121. évadáról szóló beszélgetést a bemutatók alkotóinak és szereplőinek részvételével, Eszenyi Enikő vezetésével rendezik meg.

A társulat művészeinek vezetésével 12 és 15 óra között bárki bebarangolhatja az épületet a pincétől a padlásig. A csoportok tíz percenként a Ditrói Mór utca felőli bejárattól indulnak.

A nézők délután 15 órától vehetnek részt Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk című zenés játékának próbáján, amelyet szintén a nagyszínpadon tartanak. A nyílt próbán Fesztbaum Béla, Wunderlich József, Vecsei Miklós, Csapó Attila, Király Dániel, Tóth András, Zoltán Áron, Szántó Balázs, Csiby Gergely, Medveczky Balázs, Kovács Olivér, Józan László, Ember Márk, Nádas Gábor Dávid, Tóth Máté, Gados Béla, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium színész és táncos képzésének növendékei vesznek részt.

A Házi Színpadon 19 órától a Magyar Dal Napját ünnepelik Bereményi Géza, Cseh Tamás és Másik János dalaival. Az estre regisztrálni a VígNapon lehet, aznap vásárolt, valamely későbbi előadásra szóló jeggyel vagy bérlettel. Orosz Ákos, Zoltán Áron és Tóth András Cseh Tamás-estje Kelet-nyugati pályaudvar címmel látható, Kovács Gábor, Lányi Kristóf és Mester Dávid zenei közreműködésével.

Az alagsori büfében Hegyi Barbara színművész sütitanodája, a karzat büfében jelmezes fotózás és arcfestés várja az érdeklődőket. A látogatók felpróbálhatnak egy-egy jelmezt, és a Vígszínház művészeivel közös fényképet készíthetnek. Délután 17 órától Ditrói Mór utcában a színház művészei saját készítésű édességeiket árusítják. A jótékonysági süteményvásár bevételét idén is az Ódry Árpád Színészotthon javára ajánlják fel.

A rendezvényről bővebb információ a Vígszínház honlapján található meg.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×