eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elkészült Európa legnagyobb szabadtéri díszlete

Hamarosan megkezdődhet az első forgatás az "új berlini utcán", a Babelsberg filmstúdió új szabadtéri filmes díszletében, amely Európa legnagyobb kültéri kulisszája.

Az 54 ház homlokzatát, 600 ablakot és ajtót magában foglaló kulissza, melynek építési költsége kilencmillió euró (2,8 milliárd forint) volt, a legújabb technológiai feltételeket kínálja a forgatásokhoz - mondta el Carl Woebcken, a stúdió vezetője.

Az első projekt, amely az új díszletekkel készül, a Volker Kutscher krimijeiből készülő Babylon Berlin című filmsorozat, amely az 1920-as évek Berlinjében játszódik.

Ezt követően az "új berlini utca" a világ mozi-, televíziós és reklámfilmeseinek rendelkezésére áll. A projektbe összesen több mint 16 millió eurót (ötmilliárd forintot) fektettek, ebből hétmillió eurót az alapterület megvásárlására költötték.

A 15 ezer négyzetméteres kültéri kulissza háromszor akkora, mint elődje, a Leander Haußmann kultuszfilmjében, a Napsugár sétány című filmben is látható "berlini utca". Az 1998-ban készült színfal több mint 200 produkcióban látható, például A felolvasóban, A zongoristában és a Becstelen Brigantykban.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×