eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Francia filmek és sci-fi thrillerek a héten a mozikban

Látványos francia természetfilm, valamint izgalmasnak ígérkező magyar és amerikai sci-fi thriller is szerepel a heti mozipremierek között.

Az Óceánok című természetfilm alkotói lélegzetelállító szépségű új alkotásukban az utolsó jégkorszak óta az európai kontinens élővilágában végbement változásokat kísérik nyomon Évszakok című új dokumentumfilmjükben. Jacques Perrin és Jacques Cluzaud többek közt a bölények, farkasok, hiúzok, medvék és más európai kis- és nagyvadak történetein keresztül követi nyomon azok alkalmazkodási és túlélési képességeit, amit az ember térhódítása és a klímaváltozás újabb és újabb kihívások elé állít.

Két további francia alkotás is debütál a héten a mozikban. A Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. része ott folytatódik, ahol 18 éve a második abbamaradt. A bátor Godefroy lovag és segédje Jacques-Foches ezúttal a francia forradalom idején, 1794-ben találják magukat, ahol úr és szolgája leszármazottai a jakobinus diktatúra keretei között akasztják össze a bajszot. Egy másfajta időutazásra ad alkalmat a hét másik francia komédiája, A mi jövőnk, amelyben Yann és egykori középiskolás barátja újbóli találkozása olyan sikeresen eleveníti fel a tinédzserkor emlékeit, hogy a két középkorú férfi belevág az egykori szalagavató újraszervezésébe, ami minden korábbi résztvevő számára sok meglepetéssel szolgál.

A kedvező és a vegyes kritikák közt ingadozik a Hurok című új magyar sci-fi thriller megítélése. Madarász Isti első nagyjátékfilmjében egy gyógyszercsempész pár férfi tagjának rossz döntései barátnője halálához vezet. A helyzet úgy hozza, hogy újabb és újabb esélyeket kap, hogy helyrehozza korábbi tévedéseit, mindez azonban további bonyodalmakat is szül. A film főbb szerepeit Száraz Dénes, Martinovics Dorina és Anger Zsolt alakítják.

Pozitív visszhangok mellett szintén a héten debütál a Cloverfield Lane 10 című sci-fi thriller, amely szintén a J.J. Abrams produceri bábáskodása mellett létrejött Cloverfield című 2008-as horror világában játszódik. Michelle egy autóbaleset után egy bunkerben ébred, ahol két vadidegen férfi fogadja őt azzal a történettel, hogy a felszínen halálos veszélynek van kitéve. Bár idővel hajlamos lesz hinni fogvatartóinak, továbbra sem biztos benne, hogy mindkét férfi az, aminek mondja magát. Végezetül hat éves kortól ajánlható a Nyakas kakas című 3D animáció, amelyben Totó a kakas kakasviadalokon akarja öregbíteni hírnevét és megmenteni a farmot, ahol él. A nem túl eredeti történet nem minden előzmény nélküli, a szereplők egy része már feltűnt az alkotók 2006-os Tojáskaland című rajzfilmjében is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 22:01
×
×
×
×