eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az Oscar-díjas Ida rendezője Európában akar maradni

Pawel Pawlikowski lengyel filmrendező, a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscarral kitüntetett Ida alkotója Európában akar maradni, kizártnak tartja, hogy Hollywoodba költözzön.

A régóta Londonban élő filmes eddigi legnagyobb sikerét ünnepelhette vasárnap éjjel, amikor a díjat átvette. Csütörtökön tért vissza Amerikából, és Varsóba érkezésekor kijelentette: semmiképpen sem költözne Hollywoodba, ahol "nincs szerzői film".

"A filmjeimet magam akarom végiggondolni, és az egész folyamatot irányítani szeretném. Amerikában ez igen nehéz" - magyarázta Pawlikowski.

A rendező először szeretné magát kialudni, "és kikapcsolni a zajt", amiben az elmúlt napokban része volt. Már új filmjét tervezi, melyet valószínűleg Lengyelországban forgat, bár nem lengyel tárgyú alkotásról van szól.

"Az univerzális témák érdekelnek" - hangsúlyozta a rendező.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×