eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megkerült a többmilliós hegedű

Tökéletes állapotban találtak rá Nagy-Britanniában egy csaknem másfél millió euró (mintegy 420 millió forint) értékű Stradivarius hegedűre - közölte a rendőrség kedden. A hangszert 2010 novemberében lopták el Londonban, miközben a tulajdonosa éppen szendvicset vett egy pályaudvari kávézóban.

A tolvajok akkor vitték el az 1696-ban készült értékes hegedűt és két, 78 ezer euró (23 millió forint) értékű vonót, amikor a koreai származású Min-Jin Kym hegedűművész a londoni Euston pályaudvaron étkezett.

"Nagy megpróbáltatás volt. El sem akartam hinni, mi történt" - mondta a 35 éves nő, aki elmondása szerint "a hetedik mennyországban találta magát" a hír hallatán, hogy megkerült a hangszer."Egyre csak a lopásra gondoltam, és arra, mekkora felelősség zuhant rám. Tini korom óta ezen a hangszeren játszottam, az egyéniségem része volt" - tette hozzá.

A legendás Antonio Stradivari által készített hegedűt a saját tokjában, egy közép-angliai ingatlanban találták meg. Néhány egészen apró rongálódást leszámítva teljesen ép állapotban került elő.

A nyomozás hosszú és igen bonyolult volt - mondta el Simon Taylor felügyelő, aki szerint a hangszer ritka és különleges volta miatt rendkívüli nehéz lett volna túladni rajta.

2011 áprilisában három embert ítéltek el a lopás miatt, egy 32 éves férfire, aki a bűncselekményt egy 15 és egy 16 éves kamasz segítségével követte el, 4 és fél évi börtönt szabott ki a bíróság.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×