eur:
388.61
usd:
360.95
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Különleges szezon a Zöld Pardonban

Fennállásának tizenötödik szezonját nyitja április 18-án a Zöld Pardon. A budai szabadtéri szórakozóhely idei fellépői között lesz Dj Shadow, a Testament, a N.O.H.A., a Front Line Assembly, valamint a hazai élvonal - közölték a szervezők.

Koncertet ad idén a Zöld Pardonban az instrumentális hiphop atyjaként számon tartott amerikai Dj Shadow, aki albumaival, remixeivel a kilencvenes évek eleje óta hatást gyakorol a triphop és az alternatív hiphop alakulására.

Fellép az idén 30 éves Testament zenekar, amely annak idején a Metallicával és a Slayerrel együtt ott volt a trash metal születésénél Kaliforniában. A húsz lemeznél tartó csapat a tavaly megjelent Dark Roots of Earth című albumát bemutató turné keretén belül érkezik Budapestre. Szintén jön a kanadai Front Line Assembly, amely a nyolcvanas évek közepén az electronic body music (EBM) stílus egyik alapcsapata volt, majd az indusztriál techno kultzenekara lett.

A szervezők tájékoztatása szerint április 20-án lép fel a Zöld Pardonban a cseh zenészekkel, amerikai MC-vel és brazil énekesnővel zenélő N.O.H.A., amely a világzenei (balkán, dél-amerikai, kelet-európai, spanyol) alapokat modern elektronikus zenével, drum'n'bass-szel vegyíti.

A hazai előadók közül a nyitónapon, április 18-án ad koncertet és avatja fel a megújult nagyszínpadot a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), másnap pedig a Subscribe. A magyar kínálat része lesz a ZP, a Road, az Anna & The Barbies, az Alvin és a Mókusok, az Akkezdet Phiai, az Intim Torna Illegál, a Péterfy Bori & Love Band, a Supernem, Sena, a Hősök, az Ocho Macho, az Irie Maffia, a Depresszió, a Vad Fruttik, a Kiscsillag, a Magashegyi Underground, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Junkies, a Kowalsky meg a Vega, a Heaven Street Seven, a Zagar, a Compact Disco, a Sing-Sing, a Tigris vagy a Kerekes Band.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×