eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elhunyt Novák István építész

Elhunyt Novák István építész, Szeged díszpolgára, a csongrádi megyeszékhely korábbi főépítésze - tájékoztatta az önkormányzat hétfőn az MTI-t.

Az Ybl-díjjal és Príma Primissima Díjjal kitüntetett művész január 16-án ünnepelte 75. születésnapját.

Novák István számos középületet, iskolát tervezett, és elképzelései alapján épült templom a felvidéki Ajnácskőn, valamint Brassóban. A szakember által megálmodott második világháborús emlékművek az egész ország területén megtalálhatók, legnagyobb hatású munkái azonban a közterületek, városközpontok rehabilitációs tervei voltak.

Keze nyomát őrzi többek között Békés, Gyula, Mórahalom, Makó, Szarvas és szeretett városa, Szeged központja. Ez utóbbi munkáját 2004-ben Europa Nostra Díjjal ismerték el.

A szakember az elmúlt években sem pihent, fiával közös tervezőirodájának irányítása mellett Makó, Orosháza és Szarvas főépítészeként dolgozott.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×