eur:
389.51
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kezdődik az adventi vásár Bécsben

A mintegy harminc méter magas fenyőfa kivilágításával megnyílik szombaton a hagyományos adventi vásár a bécsi Városháza előtti téren.

A város karácsonyfája idén Dél-Burgenlandból érkezett. A nyolcvanéves, öt tonnás fenyőt Rudersdorf község adományozta.

A hatalmas fenyőt ezer LED-lámpából álló égősor díszíti, de nem hiányozhatnak a színes lámpafüzérek a pavilonok közül és a tér melletti park fáinak ágairól sem.

A Városháza előtti a legismertebb Bécs számos karácsonyi vására közül. Minden évben mintegy hárommillióan keresik fel a hivatalosan Adventi Varázsnak nevezett rendezvényt, ebből félmillió a külföldi turisták száma. Ebben az évben mintegy száznegyven pavilon várja enni- és innivalóval és különféle ajándéktárgyakkal a karácsonyi hangulatra vágyókat.

A bécsi kereskedelmi kamara becslése szerint összesen 7,8 millióan fordulnak meg a fővárosi karácsonyi vásárok valamelyikében. Egy-egy látogató egy alkalommal átlagosan 21 eurót (több mint hat és fél ezer forint) költ.

Noha az Adventi Varázs a legkedveltebb az osztrákok körében, a leghangulatosabbnak a Salzburgi Mirabell-kastély, valamint a bécsi Schönbrunni kastély előtti vásárokat tartják.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×