eur:
389.28
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kocsis Zoltán idén is megtartja ígéretét

Immár hagyomány, hogy Kocsis Zoltán minden évben koncertet ad a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára. Hétfő esti hangversenyen Rost Andrea operaénekesnővel Mozart, Schubert, Bartók és Kodály dalait adják elő a Művészetek Palotájában. A koncertről és annak céljairól beszélt az InfoRádiónak Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Kocsis Zoltán 25 évvel ezelőtt ígérte meg, hogy élete végéig a születésnapi koncertjének bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajándékozza - mondta az InfoRádiónak a szolgálat elnöke a hétfő esti koncert előtt, ahol Mozart, Schubert, Bartók és Kodály művei csendülnek fel a Művészetek Palotájában.

Edvi Péter hozzátette: természetesen fontos a koncert bevétele, ami kétmillió forint körüli összeg. Ebből a pénzből tíz kisebb műtétet lehet elvégezni. Az elmúlt húsz évben a pénzt a legtöbb esetben a gyermek-egészségügyi programra használták fel, de előfordult már, hogy élelmezési programra, vagy egy kórház javára fordították.

Bár a bevétel is jelentős, a koncert egy fontos társadalmi esemény is, ahol felhívják a mentőszolgálat működésére a figyelmet.

A hétfő esti koncerten Rost Andrea működik közre.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×