eur:
389.67
usd:
361.84
bux:
68482.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Gipsy Kings és David Helfgott Budapest sztárvendége a hétvégén

A hétvégén a Magyar Filmszemle és a Pálinkafesztivál rendezvényein túl a Millenárison és Óbuda több pontján is családi programokat rendeznek a hétvégén. Szombaton a Gipsy Kings, vasárnap pedig David Helfgott lesz Budapest sztárvendége.

Vasárnap estig tart a 42. Magyar Filmszemle, amelynek vetítéseit idén az Uránia, a Puskin és a Corvin moziban, valamint a Gödör Klubban rendezik meg. A filmvetítések mellett kísérőprogramok, köztük plakátkiállítások, koncertek és kerekasztal-beszélgetések is várják az érdeklődőket.

Szintén vasárnapig tart a budai várban a Budapesti Pálinkafesztivál, ahol idén a szilvapálinka és a szilvából készült ételek kapják a főszerepet.

A május 10-ig tartó 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle keretében a Maczibányi téri Művelődési központban várják meseelőadások a gyerekeket többek között a Stúdió "K", a Neptun Brigád és a Holdvilág Kamaraszínház előadásában.

Európa napot ünnepelnek a hétvégén a Millenáris Parkban is, ahol a családi programokkal várják az érdeklődőket. Szombat délután a Kaláka együttes Lackfi János költővel lép fel, lesz Dumaszínház Csenki Attilával, este pedig a Budapest Bár ad koncertet. Vasárnap délelőtt a Kolompos együttes szórakoztatja a gyerekeket, valamint mindkét nap kézműves és más foglalkozásokat rendeznek a kicsiknek.

Május 7. Óbuda napja is, ennek keretében a harmadik kerület több pontján rendeznek kulturális és sportprogramokat. Az események központja a Fő tér és a Szentlélek tér, ahol délelőtt Halász Judit, délutántól estig pedig a Hot Jazz Band, a Csík Zenekar és a Kiscsillag koncerteznek.

A hétvége folyamán több világhírű együttes és neves külföldi művész vendégeskedik Budapesten. Ma a Művészetek Palotájában a kongói utcazenészekből világsztárrá vált Staff Benda Bilili játszik, míg a Budapest Jazz Clubban már visszatérő vendégnek számít a BBC jazz díjával kitüntetett Lianne Carroll brit énekesnő. Szombaton a Gipsy Kings ad koncertet a Papp László Sportarénában, míg a Művészetek Palotája Jazztavasz 2011 programsorozatának első fellépője, a Dianne Reeves amerikai dzsesszénekesnő tavaly megjelent albumának anyagával látogat Budapestre.

Vasárnap a Budapesti Kongresszusi Központban ad koncertet David Helfgott ausztrál származású zongoraművész, akinek életéről Geoffrey Rush Oscar-díjas alakításával készült film, "Ragyogj" címmel. Ugyancsak vasárnap ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját a Budapest Klezmer Band a Szirka kool*tour*house-ban. Az együttes Klezmer Magic címmel az elmúlt két évtized dalaiból és legújabb munkáiból ad válogatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×