eur:
389.77
usd:
362.89
bux:
68124.44
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Debreceni Virágkarnevál Pécsre látogat

Virágkocsikkal, kézműves vásárral és fotókiállítással mutatkozik be a Debreceni Virágkarnevál augusztus 6. és 8. között Pécsett.

Átszelve az országot augusztus 6-án érkezik a két virágkocsi Pécs városába, hogy ízelítőt adjon a virágkarneváli hangulatból. Az érdeklődőket népi kismesterségek bemutatója és vásár szórakoztatja, de megtekinthetik a Debreceni Virágkarnevál történetét felelevenítő fotókiállítást is Hogy is volt címmel.

A virágkocsikat debreceni együttesek, a Valcer Táncstúdió, a Sonus Ütőegyüttes, a Lux együttes, a Debreceni Népi Együttes és a Bürkös Zenekar kísérik.

Idén a Szent Koronát és a Gyevi bírót ábrázoló virágból készült alkotásokat már Egerben is láthatta a közönség - emlékeztetett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hétfőn a sajtó képviselőinek tartott tájékoztatón Budapesten. Hozzátette: a Debreceni Virágkarnevál augusztus 16. és 21. között várja a látogatókat, tűzijátékot is terveznek, amelynek költsége jóval szerényebb, mint a fővárosié, de látványban nem marad el attól.

Mivel Debrecen is kulturális fellegvár, igen lényeges, hogy bemutatkozzon Pécsett - mondta Szalay Tamás, a Pécs 2010 Kht. kulturális igazgatója. A virágkarnevál, vagy a Debrecenből a pécsi Déri Múzeumba került Munkácsy-trilógia mind "emelik a pécsi programok fényét". A trilógiát eddig több mint 25 ezren nézték meg - hangsúlyozta.

Idén 16 virágkocsit láthat a közönség, új résztvevő egyebek mellett Balatonfüred - közölte Makray Balázs, a debreceni Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A debreceni eseményre érkezők a többi között megtekinthetik a Debrecen város történetéről szóló ősbemutatót a Debreceni Népi Együttes és a Hajdú Táncegyüttes előadásában, lesz R-Go koncert, de fellép Ali Campbell, a UB40 együttes frontembere és Bobby McFerrin is. Augusztus 20-án a karneváli műsor és a virágkocsik felvonulás mellett Black Jack Koncert, utcabál, Old Timer szépségverseny és kiállítás is színesíti a programokat.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×