eur:
389.67
usd:
363.15
bux:
68207.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Péterfy Bori: "Különleges, megrázó jelenség volt Cseh Tamás"

Péterfy Bori a nyári fesztiválszezon koncertjeit követően szeptemberben a Művészetek Palotájában mutatja be februárban megjelent, harmadik stúdiólemezének dalait. Az énekes-színésznő a közelmúltban az Eszembe jutottál című Cseh Tamás emlékalbumra is készített egy feldolgozást a tavaly elhunyt énekes Forró város című számából.

Miért éppen a Forró várost választották Cseh Tamás dalai közül?

Akiknek a lemez készítésének ötlete kipattant a fejéből, javaslatot is tettek arra, hogy mi állna jól a felkért előadóknak. Nekünk is küldtek két-három számot, és köztük volt a Forró város is. Végiggondoltuk, hogy Cseh Tamás mely dalait szeretjük, és ahogy hallgattuk, erre mondtuk azt mindannyian: akár egy Bori-szám is lehetne.

Volt kapcsolata Cseh Tamás munkásságával korábban?

Több lemeze megvan, akad, amit sokat hallgattam, a rendszerváltáskor megjelent albuma például nagyon vicces volt. Megrázó jelenségnek tartottam őt és Bereményi Gézát. Nagyon különleges az a fajta megmondó ember, aki egy szál gitárral tolmácsol olyan gondolatokat, amelyeket mindig jó újra meghallgatni.

A fesztiválszezonban mennyire fix a Love Band programja? Változtatnak a repertoáron?

Szoktunk, hiszen különböző hosszúságú koncerteket kell adnunk. Vannak fesztiválok, ahol egy órát kell játszanunk, vagy ennél is kevesebbet, mert az időből a beállás is elvesz. A saját koncertjeink viszont bő másfél órásak. A felállás is módosult, mivel a nyáron Tövisházi Ambrus zeneszerzőnk és billentyűsünk nem tud minden koncerten részt venni; ilyen alkalmakkor egy másik billentyűssel és egy vokalista lánnyal lépünk fel, így kicsit más programot játszunk.

Fél évvel második stúdióalbuma, a 2 után idén év elején jelent meg 2B című albuma, amely akusztikusabb hangszerelésű dalokat tartalmaz...

Azért is az a címe, hogy 2B, mert olyan, mintha a második nagylemez B oldala lenne. Miután azzal elkészültünk, nagyon sok zenei ötlet maradt bennünk. Az élő koncertezés és amiatt is, hogy én is változtam a színpadon, a zenekar egyre többet játszotta az őrültebb, hangosabb, zúzós dalokat. Ugyanakkor mindannyian szeretjük a betegebb hangzású, furcsa, lassabb zenei világot. Nem is foglalkoztunk azzal, hogy ennek a lemeznek nincs nagy sajtója: azoknak csináltuk, akik szeretik ezt a stílust, és persze alapvetően magunknak. A lemez bemutatója szeptember 5-én lesz a Művészetek Palotájában, amire nagyon készülünk.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedéssel indult a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×