eur:
389.17
usd:
362.52
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Komoly gondban van az Üvegtigris 3 stábja

Az Üvegtigris harmadik részének alkotóit kellemetlenül érinti, hogy a Magyar Mozgókép Közalapítványnál múlt héten történt, másfél milliárd forintos zárolás következtében a produkció nem kapja meg a megítélt 95 millió forintos állami támogatást, ám ez nem befolyásolja a film december 16-ai bemutatóját - mondta az InfoRádiónak Kovács Gábor producer.

Az Üvegtigris harmadik részének összesen 95 millió forintos állami támogatás járna. Ebből 55 millió úgynevezett szelektív, gyártási támogatás, a fennmaradó 40 millió pedig normatív, amely a második része után jár a rendezőnek és a producernek, miután 300 ezer feletti nézőszámot hozott a film - mondta az InfoRádiónak Kovács Gábor producer.

Hozzátette: az Üvegtigris 3 stábja nehéz helyzetben van, de a támogatás késése ellenére mindenkit ki tudnak fizetni. A hiányzó pénzt magánhitelekből, kölcsönökből és átcsoportosításokból teremtik elő.

A munkát befejezzük, fel sem merült senkiben, hogy nem - hangsúlyozta a film producere, aki hozzátette: június 21. óta zajlik a forgatás, és a második héten derült ki, hogy csak később kapják meg a 95 millió forintos támogatást.

A forgatást július végén, augusztus legelején befejezik azt, így a december 16-ai bemutató nincs veszélyben - emelete ki Kovács Gábor.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×