eur:
388.93
usd:
361.81
bux:
68115.91
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Felmentette Réthelyi Miklós a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnökét

Tamási Juditot bízta meg ideiglenesen a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezetésével Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

A tárca közleménye szerint a miniszter július 20-án két hónapos felmondási idővel, munkavégzési kötelessége alól ezen időszakra mentesítve, felmentette tisztségéből Mezős Tamást, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnökét.

Az elnöki teendők helyettesítés keretében történő ellátásával július 21-től Tamási Juditot bízta meg. Az átadás-átvételi eljárás július 20-án a hivatalban megkezdődött és július 27-én zárul.

Tamási Judit régész-történész, a történettudomány (régészet) kandidátusa 1985 óta dolgozik a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál, illetve jogelőd intézményeinél.

1962-ben született Körmenden. 1986-ban szerzett régész-történész diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, 1997-től a történettudomány (régészet) kandidátusa. Számos szakcikket publikált középkori régészet és építésztörténet tárgykörből, foglalkozott műemléki stratégiai tervezéssel, dolgozott elnöki tanácsadóként, koordinált örökségvédelmi programokat, szakértőként közreműködött a kulturális örökségvédelmi törvény és végrehajtási rendeletei jogalkotási folyamataiban, az örökségvédelem állami intézményrendszerének kiépítésében.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Hamarosan érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Hamarosan érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×