eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Éjszaka lepleződik le az öreg torony titka

Odüsszeia-maraton a Szépművészeti Múzeumban, régi villamosok a Deák téren és Indiai programok az Iparművészeti Múzeumban. Ízelítő a Múzeumok éjszakája színes programkínálatából, amelynek keretében Budapesten idén 84 helyszínen várják szombat délutántól vasárnap hajnalig a látogatókat.

A lehetőségek országa - Polgárosodás a 19. századi Magyarországon címmel egynapos kamaratárlat nyílik a Magyar Nemzeti Múzeumban, amely vándorkiállítás formájában járja be ezt követően az országot a Nemzeti Kulturális Alap most induló, A Felemelő Század című két éves programja részeként.

A Szépművészeti Múzeumban Odüsszeia-maratont rendeznek, ahol 38 neves színész, többek közt Alföldi Róbert, Bodrogi Gyula, Csányi Sándor, Jordán Tamás, Máté Gábor és Udvaros Dorottya 11 óra alatt szünet nélkül olvassa fel az ókori eposzt.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum megnyitja általában elzárt területeit, így a többi közt a pazar kilátást biztosító, eddig nem látogathatott Apostolok tornyából is rátekinthet a városra a közönség, a pincében pedig ki nem állított műtárgyakat láthatnak az érdeklődők. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnál egy veterán 311-es kabrió Ikarus autóbusszal lehet körutazást tenni a Városligetben, bemutatnak egy léghajtásos autót és különböző repülőszimulátorokat próbálhatnak ki a gyerekek és felnőttek.

Budán a Magyar Nemzeti Galériában Futurisztikus Hajszobrászati bemutató, sötétedés után virtuális épületfestészeti verseny és a Transform Quintet, a Magashegyi Underground, a Bijou és a Barabás Lőrinc Eklectric koncertjei várják a látogatókat. A Millenáris Fogadóban a Kerekes Band és a Napra zenekar ad koncertet, a Fonó Budai Zeneházban pedig Lajkó Félix és barátai lépnek fel.

Az Iparművészeti Múzeum programjai Indiát helyezik a középpontba. Kiállítás nyílik az Indiában élet Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festményeiből, a látogatók bepillantást nyerhetnek bollywoodi filmekbe, ismerkedhetnek az indiai gasztronómiával, és riksajáraton kereshetik fel a Hopp Ferenc múzeumot, ahol indiai mesékkel és a Calcutta Trió koncertjével várják őket.

A BKV idén is öt múzeumi járatot üzemeltet este hat óra és éjjel fél három között, amely a Múzeumok éjszakája karszalaggal ingyenesen igénybe vehető. Emellett a közlekedési cég a Deák téren kiállítja két legrégibb, működőképes favázas villamos motorkocsiját, amit előzetes regisztráció után nem csak megtekinthetnek, de ki is próbálhatnak az utasok.

Ferihegyi Emlékparkban az elmúlt több mint fél évszázad polgári repülésének járműveivel ismerkedhet meg a közönség, a Magyar Vasúttörténeti Parkban éjszakai lóvasutazás és éjféli tüzes járműparádé szórakoztatja az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×