eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Esőben is lehet Kosheenra bulizni

A népszerű brit elektronikus zenei formáció, a Kosheen lép fel szerda este a Zöld Pardonban.

A Kosheen az 1990-es évek végén, a Markee Substance és Darren Decoder alkotta skót-angol producerpáros és Sian Evans walesi énekes-szövegíró együttműködéséből született Bristolban, ahol az említett évtized kezdetén az alternatív kulturális közegben sajátos elektronikus zenei műfajok születtek.

A Bristoli hangzást, amelyet a trip hop műfajával is szokás azonosítani, olyan helyi együttesek tették népszerűvé, mint a Massive Attack, a Portishead, vagy a DJ és producer Roni Size. A Kosheen is követte ezt a hagyományt, amelyet a drum and bass és rockzene elemeivel egészített ki.

A trió, amelynek neve a japán "ko" és "shin" azaz "régi" és "új" szavak összetételéből ered, 2001-ben megjelent Resist című lemezével alapozta meg sikereit, és amelynek Hide U, Catch vagy Suicide című slágerei nemzetközi elismerést is hoztak a csapatnak.

Az együttes két lemezt adott ki ezt követően, 2003-ban a Kokopelli című albumuk gitárcentrikusabb dalokat tartalmazott, és az All In My Head című számuk ismét a slágerlisták élén landolt. A Kosheen máig utolsó lemeze, a 2007-ben megjelent Damage egy újabb slágerrel, az Overkill-lel örvendeztette meg a rajongókat.

Az zenekar már többször adott koncertet Magyarországon, az érdeklődők pedig - ha dacolnak az esős idővel - szerda este a Zöld Pardon szokásos jegyárai mellett hallgathatják meg ismét a Kosheen legnépszerűbb számait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×