eur:
389.29
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orosz művészek a melegek védelmében

Marija Arbatova ismert írónő, valamint több színésznő és énekes sajtóértekezleten lépett fel egy melegklub bezárása ellen Moszkvában.

Arbatova, aki feministaként és nonkomformista nézeteiről is ismert, kijelentette: a művészek a szexuális kisebbségek védelmében való önzetlen fellépésükkel bekapcsolódnak a demokráciáért folytatott harcba egy olyan időpontban, amikor "a vasárnapi helyhatósági választások megmutatták, hogy országunkban vége a demokrácia minden jelének".

Nyikolaj Alekszejev, az évek óta minden alkalommal betiltott melegfelvonulás fő szervezője kijelentette: a művészek fellépése a melegek védelmében áttörés.

A résztvevők egy Lélek és test elnevezésű melegklub bezárása ellen tiltakoztak. Az intézmény bezárását Oleg Mitvol, Moszkva Északi adminisztratív körzetének prefektusa követeli.

Leonyid Iljin, a bezárandó klub vezetője szerint a prefektus méltatlanul viselkedett: "Berontott a klubba, összegyűjtötte az újságírókat, és amikor látta, hogy azok elvesztik az érdeklődésüket iránta, kikelt magából. Mindennek elmondta a klubot, még a reflektorokat tartó oszlopokról is azt állította, hogy azok transzvesztitáknak való szerkezetek" - mondta.

Mitvol néhány hónapja jelentette be, hogy a Vakok Oroszországi Szövetségének kulturális, sport- és rehabilitációs komplexuma mellett lévő klubra panaszkodnak a környék lakói, és azt mondta, szerinte az állampolgárok morális leépülését elősegítő klubokat be kell zárni. Az ügyészség, a belügyi szervek, a fogyasztói felügyelet és a kábítószer-rendőrség bevonásával ellenőrzéseket rendezett, majd szeptemberben közölte, hogy a vakok szövetsége november 15-i határidővel felbontja a klubbal kötött bérleti szerződést.

Kilátásba helyezte továbbá, hogy következőként egy éjjel-nappal működő szaunát fog bezáratni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×