eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Magyar Nap a kolozsvári filmfesztiválon

A kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál "Magyar Napja" igen sok magyar alkotás bemutatkozási lehetősége.A versenyprogram Lakatos Róbert Bahrtalo! című roadmovie-jával indul.

A Magyar Filmunió közreműködésével 17 magyar alkotó munkáját mutatják be a május 29-én kezdődött és június 7-ig tartó fesztiválon. A seregszemlén összesen 215 filmalkotást lesz látható.

A szerdai magyar napon a játékfilmeket illetően Bereczki Csaba Életek éneke, Gigor Attila A nyomozó, Keményffy Tamás Mázli, Szomjas György A Nap utcai fiúk és Hajdu Szabolcs Off Hollywood című munkáit láthatja a fesztivál közönsége. A fiatal magyar rendezőgeneráció jelentős alakja, Hajdu Szabolcs a fesztivál öttagú zsűrijében foglal helyet.

A magyar nap keretében dokumentumfilmeket, animációkat és rövidfilmeket is bemutatnak, többek közt Zágoni Balázs, Bálint Ibolya, Felméri Cecília és Lakatos Róbert munkáit. A kolozsvári születésű Lakatos Róbertnek két rendezése kapott meghívást az idei fesztiválra: Gen(i)us Diabolis - Ördögtérgye című rövidfilmje az erotikus filmek válogatásába, míg a Bahrtalo! című első játékfilmje a versenyprogramba. A fesztivál fődíjáért, a 10 000 eurós Transilvania Trófeáért 12 játékfilm száll ringbe.

A fesztivál különprogramban mutatja be a Kínai védelem című 1999-ben készült filmdrámát, amely Tompa Gábor, a kolozsvári színház igazgatója rendezte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×