eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

El lehet majd tévedni az idei Sziget Fesztiválon

Összevont helyszínek, jobb kihasználtság és többféle kedvezmény - a gazdasági válságra való felkészülés jegyében az idei Sziget Fesztivál programjait is racionalizálások jellemzik. Az augusztus 12. és 17. között 17. alkalommal jelentkező rendezvény ugyanakkor idén is törekszik gazdag és színvonalas programot kínálni.

Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál főszervezője szerint nagy valószínűséggel el fog tévedni az, aki tavalyi beidegződései alapján kíván tájékozódni majd a 2009-es Sziget Fesztiválon. A zenekarok és a Sziget látogatóinak igényeit is figyelembe véve a szervezők zenei stílusok szerint csoportosítják a színpadok programját.

A Nagyszínpad idén már csak a külföldi fellépőknek ad helyet, míg önálló nagyszínpadot kapnak a magyar könnyűzenei előadók. A Szigeten kisebb érdeklődést kiváltó műfajok blues- és dzsessz-kocsmákban várják idén a közönséget. Külön helyszínnel jelentkezik a Szigeten a Pécs 2010, Európa Kulturális Fővárosa projekt, ahol helyi művészek mutatkoznak be.

Szintén újdonság a Hungarikum falu, ahol a külföldiek a hagyományos magyar ételekkel, kézműves és iparművészeti remekekkel ismerkedhetnek meg, esténként pedig népzenei együttesek és táncház várja a szigetlakókat. Idén lesz VIP-kemping is, ahol ABC, vezeték nélküli internet, telefontöltő, recepció, csomag- és értékmegőrzés várja a sátorozókat.

Kedvezmények

A látogatók idén több kedvezményt is igénybe vehetnek a Szigetjegy megvásárlásakor. A diákok csoportos kedvezménnyel a hetijegyek árának felét is megspórolhatják. A napijegy 10 ezer forintra emelkedik a tavalyi 8 ezerről, de este 11 óra után fél áron lesz majd kapható.

A válságra való felkészülés jegyében idén külföldön nagyobb reklámkampánnyal népszerűsítik a fesztivált. Tervezik továbbá, hogy "bulivonatok" indulnak majd a Szigetre Európa több nagyvárosából, amelyeken a hosszú utat egyebek között DJ-k fellépése teszi majd vonzóbbá.

A megközelítőleg 2,7 milliárdos költségvetéssel dolgozó rendezvény a gazdasági helyzetre való tekintettel, kiadásainak 5 százalékát állami forrásból szeretné finanszírozni.

A fesztivál idén is öt napos lesz, a mínusz egyedik napon a 20 éves Tankcsapda születésnapját ünneplik meg egy nagyszabású koncerttel, míg a nulladik nap programját most dolgozzák ki a szervezők. Már korábban nyilvánosságra került, hogy a Placebo, az Offspring, Fatboy Slim és a Prodigy lép fel az idei Szigeten, részletesebb információkat a remények szerinti végleges programról Gerendai Károly májusra ígért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×