eur:
388.78
usd:
361.59
bux:
68076.75
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A klotyóban vette fel eddig ismeretlen lemezét a világsztár

Különös felvétel kerül kalapács alá Londonban. Tom Jones 1962-es dalaiért, melyeket egy nemzetközi szervezet helyi épületének mosdójában vettek fel, közel félmillió forintnak megfelelő összeget szeretne kapni az azokat készítő hangmérnök.

Ritka Tom Jones-felvétel kerül kalapács alá a Christie's aukciós házban, Londonban: a popsztár szülővárosában, Pontypriddben négy dalt vett föl a helyi YMCA-ház vécéjében.

Az aukcióház szóvivője úgy nyilatkozott: az 1962 felvételek történelmi jelentősége, hogy visszavezetnek minket a Tom Jones-jelenség születéséhez. Ebben az időben az énekes a Senators nevű rock 'n' roll együttes frontembere volt, és a Tommy Scott nevet viselte.

Tom Jonesék két helyi dalszerzővel közösen írtak 8 számot. Ezeket egy tévés hangmérnök segítségével vették fel egy mobil stúdióban - ez a hangmérnök az, aki árverésre bocsátja a felvételeket. Õ maga szeretne titokban maradni. A várakozások szerint nagyjából 2000-3000 fontért, azaz 300-450 ezer forintért kelhet el a különös hangszalag.

Liz Williams, a Pontypriddi YMCA elnöke szerint Tom Jones előszeretettel énekelt a toalettben. A dalokat is a vécében vették föl, mivel az énekes szerint annak volt a legjobb akusztikája.

A Young Men's Christian Association (YMCA), avagy Fiatal Férfiak Keresztény Szövetsége egy nemzetközi ökumenikus szervezet, melyet a 19. század közepén alapítottak a városi ipari ifjúság megsegítésére és összefogására. A szervezetet a Village People is dalba foglalta emlékezetes, 1978-as dalában.

A poptörténeti mosdót 1997-ben elbontották.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×