eur:
389.41
usd:
361.7
bux:
68052.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A horror a családban marad

Saját jogán lett neves író Joseph Hillstrom King, aki első regényével, a Szív-alakú skatulyával a kritika és a közvélemény elismerését is elnyerte. Stephen King másodszülött gyermek ráadásul apja segítsége nélkül érte el a sikert, hiszen egészen mostanáig álnéven publikált, még kiadója sem tudta, ki rejtőzik a Joe Hill név mögött.

Joseph Hillstrom King könnyen juthatott volna azoknak a fiataloknak a sorsára, akik ugyan tehetségesek voltak, de nem tudtak megbirkózni szülőjük rájuk nehezedő árnyékával. Õ azonban sikerrel vette fel a harcot és ma már saját jogán elismert író.

A Joe Hillként publikáló King-fiú kezdetnek írt egy elbeszélés-sorozatot 20. századi kísértetek címmel és nyert velük három nemzetközi díjat.

Aztán megalkotta első regényét, a Szív-alakú skatulyát (Heart-Shaped Box), egy leszálló ágban lévő rockzenész történetét, aki elhatározza, hogy on-line árverésen vásárol egy szellemet.

A regényt agyondicsérték a kritikusok és első helyezett lett a The New York Times bestseller listáján. A siker egyben azt is jelentette az ifjabb King számára, hogy végre igazi nevén léphet a nyilvánosság elé. Addig ugyanis még kiadója sem ismerte az igazi szerzőt.

Joseph, aki külsőleg is apja mása, valóságos "író-klubban" nőtt fel. Édesanyja tucatnyi híres regény szerzője, író az öccse, annak felesége, sőt, saját felesége is.

Könyvének utóélete is valószínűleg követi Stephen King könyveinek sorsát. Akiva Goldsman, az Egy csodálatos elme és A da Vinci-kód Oscar-díjas forgatókönyvírója, megvásárolta a Szív-alakú skatulya megfilmesítési jogait.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×