eur:
389.28
usd:
361.42
bux:
68433.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egyre bizonytalanabb, mikor lesz vége a sztrájknak

Ismét kudarcba fulladt a hollywoodi forgatókönyvírók és producerek tárgyalás Los Angelesben. A forgatókönyvírók sztrájkja immár ötödik hete tart, s emiatt már tucatnyi tévéműsort kellett leállítani az Egyesült Államokban.

Egyelőre semmi jele annak, hogy megegyezésre jutnak a bértárgyalásokon a forgatókönyvírók és a producerek; mind a két fél a másikat hibáztatja amiatt, hogy nincs előrehaladás.

A vita arról folyik, mennyit kapjanak a forgatókönyvírók akkor, ha a filmjüket DVD-n is kiadják, vagy valamilyen formában felkerül az internetre.

A producerek ugyan újabb javaslatokat tettek az asztalra, a forgatókönyvírók szerint azonban ezek köszönő viszonyban sincsenek a követeléseikkel - vagyis szerintük az előbbiek egyszerűen húzzák az időt.

Az egyre elkeseredettebb vita máris érezteti hatását az amerikai filmiparban: több tévéműsort kellett leállítani, és jó néhány mozifilm forgatását is elhalasztották.

Az éjszakai tévés beszélgető műsorok már a sztrájk első napján lekerültek a programról - s már önmagában ez több milliós kárt okoz a szektornak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×