INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Temps d'Image: kortárs művészeti fesztivál a Trafóban

Infostart / InfoRádió
Temps d'Image, azaz Képek ideje címmel harmadik alkalommal rendez nemzetközi kortárs művészeti fesztivált a Trafó. A hétfőtől november 24-éig tartó programsorozat a vizuális művészetek európai mestereit kívánja bemutatni a magyar közönségnek - mondta Barda Beáta, a Trafó művészeti vezetője.

Idén már harmadik alkalommal rendezi meg a Temps d'Image nevű művészeti fesztivált a Trafó Kortárs Művészetek Háza - mondta az InfoRádiónak Barda Beáta.

A művészeti vezető kiemelte: a Temps d'Image a neve egyúttal egy nemzetközi hálózatnak is, amelynek célja, hogy a vizuális művészeteket közelebb hozza a performatív előadó-művészeti műfajokhoz.

Ezen csereprogram keretében a mozgóképeket képzőművészeti kiállításba, installációba, színházi produkcióba illesztik be - tette hozzá.

A Művész Moziban az ARTE francia televíziós csatorna filmjeit vetítik, míg a MU Színházban, a Flórián Műhelyben és a SÍN Kulturális Központban munkabemutatókat tartanak. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Lyukas doboz nevű interaktív játékot rendezik meg.

A Trafóban mutatják be Frenák Pál legújabb darabját, valamint a belga Wayn Traub/Toneelhuis Maria Dolores című opera-színház-film előadását - közölte Barda Beáta.

Hanganyag: Oláh András


A címlapról ajánljuk