eur:
389.73
usd:
364.76
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Magyar győztese is van az Év legjobb természetfotója pályázatnak - képgaléria

Ismét meghirdette a brit Természettudományi Múzeum és a BBC közszolgálati médium az év legjobb természetfotója versenyt, melynek magyar győztesen is van. A 39 éves Karai Csaba képe egy, a Hold előtt elszálló repülőgépet ábrázol.

Hetvennyolc országból több mint 32 ezer alkotással jelentkeztek fotósok, hogy bemutassák alkotásaikat a brit Természettudományi Múzeum és a BBC közszolgálati médium pályázatán.

A képeket péntektől a londoni Természettudományi Múzeumban állítják ki, köztük az abszolút első helyezettet, amely a botswanai Chobe Nemzeti Parkban élő egyik elefántot ábrázolja, amint éppen átrohan a vízen. A fotót Ben Osborne készítette.

Az állatportrék között Szergej Gorskov barnamedvét ábrázoló fotója nyert, melyen az állat a Kelet-Oroszországban található Ozernaja folyóban vadászik.

<

Karai Csaba fotója (képgaléria)

A versenynek magyar győztese is van, a 39 éves Karai Csaba személyében, aki egy, a Hold előtt elsuhanó repülőgépet fotózott le.

Karai Csaba saját honlapja szerint 1968-ban született, első fényképezőgépét 1998-ban vette. A fotózással 2004-ben kezdett komolyabban foglalkozni.

"A vágyam hogy a világ minél több érdekesebb táját és élőlényét örökítsem meg, és mutassam meg mindenkinek akit érdekel" - fogalmaz Karai Csaba.

Rajta kívül még négy magyar fotós van a díjazottak között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×