eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megleste az elítélt fiú a tinilányt - nézze meg Ön is!

Szörfölő pingvinek, Nelson Mandela börtönőre és két thriller is szerepel az eheti mozibemutatók között.

Vigyázz, kész, szörf!

A Táncoló talpak után egy újabb animációs film dolgozza fel a pingvinek szokatlan kalandjait: a Vigyázz, kész, szörf!-ben az apró Cody Maverick szinte ki sem kelt még a tojásból, máris szörfbajnok szeretne lenni. A film ál-dokumentarista stílusban dolgozza fel a kis pingvin viszontagságait, ahogy első nagy versenyére készül, és annak ellenére, hogy a történet sok ismert filmes receptet elegyít, összességében mégis humoros és szórakoztató alkotásnak ígérkezik.
Disturbia

A családi mozi mellett inkább a felnőtteknek nyújthat borzongató kikapcsolódást két thriller, a Disturbia és a Törés. Előbbiben a zaklatott tinédzser, Kale összetűzésbe kerül egyik tanárával, a bíróság házi őrizetre ítéli, a fiú pedig unalmát a szomszédok kilesésével űzi el. Így ismeri meg a nemrégiben a szomszédba költözött csinos lányt, Ashley-t, valamint azt a gyanús küllemű egyént, aki Kale szerint csakis az országosan körözött sorozatgyilkos lehet. A Disturbia lényegében Alfred Hitchcock Hátsó ablak című filmjének újragondolása, a rendező D. J. Caruso azonban ötletesen igazította a történetet a fiatalabb moziba látogatók igényeihez.

Törés

A hét másik thrillere, az Anthony Hopkins főszereplésével készült Törés, amelyben a megcsalt férj gondosan kitervelt módon végez feleségével. Tettét nem is tagadja, azonban a tökéletesen kitervelt bűntényt bizonyíték hiányában az ügyész képtelen rábizonyítani. A film feszültségét a bírósági tárgyalóteremben az ügyész és a vádlottat alakító Hopkins közötti macska-egér játék hivatott megadni, azonban a veterán angol színész nem kapott méltó ellenfelet a fiatal Ryan Gosling személyében.

Goodbye Bafana

Ellentmondásos történelmi drámát dolgoz fel a Joseph Fiennes főszereplésével készült Goodbye Bafana című film. 1968-ben Dél-Afrikában, az apartheid rendszer idején James Gregory rasszista börtönőrre fokozatosan egyre nagyobb hatást tesz egy rábízott politikai elítélt, bizonyos Nelson Mandela. A film a börtönőr James Gregory önéletrajzi ihletésű könyvéből készült, amelynek hitelességét azonban többen is megkérdőjelezték, ennek ellenére Bille August rendező alkotását idén a Berlini Filmfesztiválon Arany Medve díjra jelölték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×