eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Két véglet köré épül a New York-i magyar kulturális évad

Bíró Yvett filmdramaturg, Heller Ágnes filozófus és Rockenbauer Zoltán egykori kultuszminiszter is tagja a 2009-es New York-i magyar kulturális évad tanácsadó testületének, amelynek tagjait kedden mutatta be a New York-i Magyar Intézet vezetője. A 2009-es New York-i lesz az első, Európán kívüli magyar kulturális évad - mondta az InfoRádiónak Orsós László Jakab. Hozzátette: az évad a kortárs művészet mellett a hagyományokra is épít.

A New York-i magyar kulturális évadnak két fókusza lesz, 2009 tavasza és ősze - emelte ki Orsós László Jakab.

A New York-i Magyar Intézet vezetője hozzátette: a kettő között lesznek átkötő programok is.

Orsós László Jakab fontosnak nevezte, hogy a klasszikus nagy intézményekben is legyenek a magyar kulturális évadnak programjai.

Fontos, hogy a magyar kortárs zene mellett a magyar hagyományok is megjelenjenek - közölte a New York-i Magyar Intézet vezetője. Hozzátette: ezen két véglet köré építik az évadot.

Meg kívánjuk mutatni a New York-i közönségnek, hogy a magyar művészet mennyire inspiratív - mondta Orsós László Jakab.

A New York-i Magyar Intézet vezetője hangsúlyozta, 700 millió forint áll rendelkezésre a szervezéshez. Kiemelte: a programok mintegy fele szerződéshez közeli állapotban van már.

Megalakult a New York-i magyar kulturális évad programjait kidolgozó tanácsadó testület, amelynek tagja Heller Ágnes filozófus, Kornai János közgazdász, Rockenbauer Zoltán volt kulturális miniszter, Bíró Yvette filmdramaturg, Karvalits Ferenc közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Szántó András New Yorkban élő kulturális szakértő, Kőrösi Orsolya kulturális tanácsadó - mondta el Orsós László Jakab.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×