eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Géppuska mint műláb: Tarantino kénytelen ismét vágni

Nagyot bukott Quentin Tarantino és barátja, Robert Rodriguez közös dupla filmje, a Grindhouse, a páros ezért kénytelen újravágni az elkészült anyagot.

Megkopott Quentin Tarantino tudása? Utolsó filmje, a Robert Rodriguezzel közösen készített Grindhouse csúnyán megbukott a tengerentúlon.

A két barát célja az volt, hogy olyan B-kategóriás "kaszabolós" filmet készítsenek, amelynek központjában a szex és az erőszak áll.

A Grindhouse valójában két film: az első része Rodriguez Planet Terrorja, amelynek főszereplője, Rose McGowan egy olyan táncosnőt alakít, akinek a jobb lábát letépték a zombik, ezért a helyére művégtagként egy géppuskát illesztettek.

A Death Proofnak, Tarantino "vér és bél" filmjének főszereplője Kurt Russell, aki a gyors autók és forróvérű nők iránt rajongó Stuntman Mike szerepében gyilkol.

"A tervek szerint ez tiszteletadás lett volna a '60-as, '70-es évek pocsék, alacsony költségvetésű filmjeinek, de az emberek elég idősek ahhoz, hogy emlékezzenek ezekre az alkotásokra, és minden bizonnyal nem akarnak az életükből több mint három órát a tavalyi bóvlikra vesztegetni" - írta a Variety.

Akkora bukás a Grindhouse, hogy Nagy-Britanniában és Európa egyéb országaiban valószínűleg csak DVD-n jön ki, bár talán még nincs veszve minden: Quentin Tarantino újravágja saját filmjét, és önállóan nevezi a cannes-i filmfesztiválra.

A rendező karrierje fura fordulatot vett: hatalmas durranással indított, hiszen első filmje, a Kutyaszorítóban nagy sikert aratott, az 1994-es Ponyvaregény pedig még azt is felülmúlta.

A kritikusok szerint a Kill Bill még valamiféle visszatérést jelentett, az Uma Thurman főszereplésével készült filmek azonban már nem tudtak vetekedni John Travoltáék népszerűségével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×