eur:
385.87
usd:
355.21
bux:
68418.38
2024. május 21. kedd Konstantin

Több mint százmillióért kelt el a graffiti-óriás festménye

Rekordot döntött a művészvilágban a magát gerilla művésznek tituláló Banksy. A korábban botrányos graffitieivel és hamisítványaival ismerté vált művész 288 ezer fontért, azaz több mint 110 millió forintnak megfelelő összegért értékesítette egyik alkotását egy árverésen.

A Spice Girl and Bird című festményt egy acéllapra festette az alkotója, a hagyományos graffitis technikával, azaz festékszórók alkalmazásával.

Az alkotást a Blur együttes megrendelésére készült, a zenekar legújabb albumuk borítójaként használta fel azt.

Banksy már korábban rekordot döntött egyik portréjának értékesítésével, amelyet a becsült értékének ötszöröséért adott el, 198 ezer fontért.

A bristoli születésű Banksy eddig graffitijeivel írta be a nevét a modern művészvilágba, és már többször kavart botrányt alkotásaival. Nemrég a guantanamói támaszpont egy őrizetesének életnagyságú figuráját helyezte ki Disneylandben.

Egyszer pedig a Birish Museumban helyezett el egy "barlangrajzot", amelyen egy bevásárlókocsit toló férfi volt látható. A gerilla művész legnagyobb csalása pedig az volt, amikor elkészítette Paris Hilton lemezének hamis változatát, és azt becsempészte a CD-boltokba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×