eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hajdú Szabolcs: nem csak a díjakért dolgozom

A mozgókép területén kifejtett kiemelkedő alkotótevékenység, valamint művészi és tudományos teljesítmény elismeréséért alapított Balázs Béla-díjat vehette át Hajdú Szabolcs filmrendező. A 2006-os Magyar Filmszemlén hat elismerést, köztük a legjobb rendezés díját megnyert Fehér tenyér című film rendezője az InfoRádiónak elmondta: számára a film egy expedíció, amelyet a közönséggel is meg szeretne osztani. Hozzátette: nem akar csak az elismerésekért dolgozni.

Hogyan lett filmrendező?

Tornászként kezdtem, majd színész lettem, Budapestre felkerülve filmekben is szerepeltem, és lassan átkerültem a kamera túlsó oldalára. Elégedetlen voltam azzal, amit színészként tettem, és úgy éreztem, hogy a másik oldalon pontosabban és szuggesztívebben tudnék bizonyos gondolatokat kifejezni.

Hogyan fogadja a Balázs Béla-díjat?

Örülök minden elismerésnek, mert ezek visszaigazolja, hogy mások számára is sikerül kifejezni és érvényessé tenni azokat a témákat, amelyekről én gondolkozom. Abba a hibába viszont nem akarok beleesni, hogy csak azért dolgozzak, hogy megsimogassák a fejem. Jó érzés, amikor az ember díjat kap, de én nem ezért csinálom. Egy film elkészítése egy felfedező út, és ennek eredményeit szeretném megosztani másokkal, mert érdekelnek a reakciók. Szeretem az élményeimet megosztani másokkal.

Mi a következő munkája?

Egy filmrendezőnő egy napjáról szóló alkotás vágásának a végén tartunk. A film személyes, izgalmas és mulatságos lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×