eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kínos pillanatok a Nemzeti Múzeumban

Nem lehet babakocsival látogatni a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításait -panaszkodott az InfoRádió több hallgatója. A főváros többi nagy múzeumában ilyen megkötés nincs. Az ügy pikantériája, hogy a napokban köszöntött 50 ezredik látogató éppen egy babakocsival érkező kismama volt.

"A Magyar Nemzeti Múzeum látogatóbarát múzeumként fontosnak tartja, hogy kiállításait mindenkinek elérhetővé és élményszerűvé tegye" - egyebek mellett ez olvasható az intézmény honlapján, ennek ellenére az elmúlt hetekben több hallgatónk arra panaszkodott, hogy nem engedték be babakocsival a múzeumba.

Állításuk szerint a teremőrök és a pénztárosok nem tudták megindokolni, hogy miért vezették be a tiltást.

Az InfoRádió megkereste a kulturális tárcát, ahol közölték, nincs ilyen központi szabályozás, így a rendelkezést valószínűleg az intézmény hozta. Ezt alátámasztja az is, hogy mind a Magyar Nemzeti Galériába, mind a Szépművészeti Múzeumba bemehetnek a kismamák babakocsival is.

Valószínűleg nem attól fél a múzeum, hogy a gyermekricsaj megtöri a csendet, hiszen úgynevezett kenguruban be lehet vinni gyermeket. A rongálásveszély, illetve a nehézkes mozgás a kiállított tárgyak között pedig a kerekes székeseknél is fennáll.

A Magyar Nemzeti Múzeum egyik vezetőjét sem tudtuk elérni, hogy megkérdezzük az intézkedés valódi okát, az intézmény egyik munkatársa viszont arról számolt be, hogy tisztában vannak a problémával, és dolgoznak is annak elhárításán.

Hozzátette: "a lifttel közlekedés nem teljesen megoldott a múzeumban".

Az intézmény honlapján ugyanakkor az is olvasható, hogy akik lifttel közlekednének a házon belül, azok a Bródy Sándor utca felőli bejáratot használják. Ez viszont ezek szerint a babakocsival közlekedőkre nem vonatkozik.

Az ügy pikantériája, hogy a Múzeum körút - 150 év festészete című kiállítás ötvenezredeik látogatóját épp kedden köszöntötte a múzeum főigazgatója és a kulturális tárca szakállamtitkára. A belépőjegyekkel, művészeti kiadványokkal és egy virágcsokorral megajándékozott hölgy viszont egy kismama volt, aki épp babakocsival érkezett a Múzeum körútra. Információink szerint ő is csak a kocsi nélkül mehetett be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×