eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ilyen még nem volt: itt a Horizontális Hernyó Henger!

Mesevillamos indul pénteken a Moszkva térről. A több mint egy órás úton Csukás István meséivel ismerkedhetnek majd az utazók. A Mesevillamos pénteken és szombaton 10 és 16 óra között, kétóránként jár, valamit 24-én reggel 10 órakor is.

Mit láthatnak majd a gyerekek a Mesevillamoson?

Ez egy nagyon aranyos, és nagyon kedves dolog. Nagyon kedves ötlet, főleg így karácsony előtt, hogy a gyerekeket megszólították, hogy szálljanak be a Mesevillamosba.

Ez egy Combino villamos, amelyen végigutazunk végállomástól végállomásig, vagyis a Moszkva tértől a Móricz Zsigmond körtérig, és vissza. Közben lesznek mesék: színészek, bábszínészek beöltöznek életnagyságú figurákba. Ott lesz még rajtam kívül Ugrifüles, a Nagy Horgász, Sebaj Tóbiás, Pom-Pom Picúr fején, Festéktüsszentő Hapcibeő is.

Milyen mesék hangzanak majd el ezen a villamoson?

Írtam egy új Pom-Pom mesét. Ez a huszonhetedik Pom-Pom mese, amely a Mesevillamosról szól. Amikor elindul a Mesevillamos, reggel nincsen neve. A végállomáson felszáll rá Gombóc Artúr, a dagadt madár. Megkéri a villamost, hogy vigye el az édességboltba, mert mint tudjuk, Gombóc Artúr szigorúan fogyókúrázik, és nem eszik mást, csak csokoládét. A villamos teljesíti a kívánságát, és cserébe ő is kér valamit: adjon neki nevet, mert mindenkinek kell, hogy legyen neve. Gombóc Artúr gondolkozik, és ad neki egy nevet.

Mi lesz a villamos neve?

Elmondom a nevet is, bár meglepetésnek szántam. Töri a fejét Gombóc Artúr: horizontális, mert vízszintesen megy, meg olyan hosszú is... tehát a következő nevet adja neki: Horizontális Hernyó Henger.

A Mesevillamos pontosan mikor jár?

Pénteken és szombaton 10 órakor indul az első mesejárat. Egy nap négy mesejárat lesz. A következő nagyjából 70 perc múlva, tehát olyan 12 körül indul, a harmadik 2 órakor, a negyedik 4 órakor.

Lesz fényképezkedés is, tehát a mesefigurákkal le lehet fényképezkedni. Meg lehet majd vásárolni a könyveimet, és én ott helyben dedikálom is őket. Lesznek vetítések, zene, úgyhogy szép kis 70 perces program lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×