INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Sziget: kiket érdemes megnézni a Nagyszínpadon?

Infostart / InfoRádió
A Nagyszínpadon az utóbbi években egyre inkább a külföldi előadók kerültek túlsúlyba, a napi négy fellépő között azonban a háromnegyed nyolcas sávban még mindig a legnépszerűbb hazai előadók zenélnek. A fellépőkről az InfoRádió készített összeállítást.

A magyar előadók közül szerdán este a Quimby, csütörtökön a Kispál és a Borz, pénteken a Sziámi, majd sorrendben a Heaven Street Seven, a Tankcsapda, Sub Bass Monster és az Anima Sound System lépnek fel a Sziget Fesztiválon.

A külföldi előadók között idén is sok a visszatérő vendég. A szerdai fellépők közül a hat órakor kezdő Therapy? kétszer is, a fél tíztől játszó Franz Ferdinand pedig tavaly lépett fel a Nagyszínpadon.

The Rasmus, Iggy Pop és Prodigy

Harmadszor játszik a Szigeten az olasz énekes-rapper Jovanotti csütörtök este, és a finn The Rasmus is ismétel vasárnap fél tízkor. Hétfőn a német pop-punk Beatstakes és a holland The Gathering mellett a Placebo sem először játszik a Nagyszínpadon, idén viszont már másodszor lépnek fel Magyarországon, hiszen a Depeche Mode előzenekaraként már bemutatták aktuális lemezüket, a Meds-t.

Kedden ismét láthatjuk Iggy Popot, akit ezúttal legendás zenekara, a The Stooges is elkísér. A Nagyszínpad programját pedig a 2001 után ugyancsak ismétlő Prodigy zárja.

A korábban megismert együttesek mellett az új fellépők között is nagy nevek sorakoznak. A sort a szerdai nap első fellépője, a Sex Pistols egyik alapító tagja, Glen Matlock nyitja, aki The Philistines nevű zenekarával lép fel. Csütörtökön hat órától a '80-as '90-es évek elektronikus zenéjének egyik kulcsfigurája, az amerikai Ministry játszik. Pénteken a jazz és a hiphop egyik meghatározó előadója, Guru lép fel a Jazzmatazz-zal délután fél öttől, este fél kilenctől pedig a Scissor Sisters törleszti 2004-es szigetes elmaradását.

A Radiohead a legnagyobb sztár

Az idei Sziget legnagyobb sztárjának kétség kívül a szombat este 9-től fellépő Radiohead számít, akiknek kísérletező, elektronikus elemekkel átitatott gitárzenéje az elmúlt évtized egyik legfontosabb zenekarává tette őket. A Sziget hátralévő részére is maradnak érdekességek, így a vasárnap fél öttől fellépő német Gentleman and the Far East Band reggae zenéje, vagy a kedden fél ötkor fellépő legendás crossover zenekar, a Living Colour.A címlapról ajánljuk