INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Verebes István: a tolvajkomédia nekünk is üzen

Infostart / InfoRádió
Csütörtök este mutatják be Gerhart Hauptmann A bunda című tolvajkomédiáját a Nemzeti Színházban, Verebes István rendezésében. A főszerepeket Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Benedek Miklós és Papp Zoltán játsszák.

Verebes István a darabról az InfoRádióban elmondta: az alapkonfliktus két lopás, bár ezek inkább csak jelképerejűek, mert a darab egy sajátos konstellációról szól.

A rendező hozzátette: a darab világában a hatalom és a pórnép lassan-lassan megegyezik abban, hogy miféle immoralitás alapján köt szövetséget.

A történet egy egyszerű mosónőről szól, aki lopkodásból próbál megélni, ezt kellene a helyi elöljárónak kinyomoznia. A vége happy end, a csibészség rejtve marad - fűzte hozzá Verebes István.

Ez nagyon változatos és színes történet, amely a bismarcki Németországban játszódik, de nagyon erősen üzen nekünk is - hangsúlyozta Verebes István.

A bundában Törőcsik Mari 43 év óta először játszik együtt Bodrogi Gyulával, a darab fontosabb szerepeiben megjelenik Benedek Miklós és Papp Zoltán is.


A címlapról ajánljuk