eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma

Két héttel tovább tart az El Greco, Velázquez, Goya kiállítás

A nagy érdeklődésre való tekintettel két héttel tovább látható az El Greco, Velázquez, Goya című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Belépőjegyeket az interneten és az ország 150 jegyirodájában is lehet elővételben venni, amelyek ráadásul pontos időpontra szólnak, így még a bejutásért sem kell sorban állni.

A spanyol festészeti kiállítás január vége óta látható a Szépművészeti Múzeumban, és azóta több mint 170 ezren voltak kíváncsiak a spanyol remekművekre.

Ez a nagy érdeklődés ösztönözte a múzeumot arra, hogy felvegye a kapcsolatot a képeket kölcsönző 13 intézménnyel, és arra kérje őket: hadd maradjanak hosszabb ideig Budapesten a képek - mondta az InfoRádiónak Lévay Zoltán, a múzeum kommunikációs osztályának helyettes vezetője.

A teljes kiállítást így most két héttel tovább, egészen május 14-éig láthatják az érdeklődők.

A hosszabbítás a múzeumnak csak minimális többletköltséget jelent - tette hozzá Lévay Zoltán.

Mivel a kölcsönző intézmények nem kérnek pénzt a képekért, egyedül a biztosításokat kellett meghosszabbítani. Ez azonban a kiállítás eredeti 130 milliós költségvetéséhez képest nem jelentős összeg.

A múzeum munkatársa arra is felhívta a figyelmet, hogy a kiállításra elővételben is lehet idősávra szóló jegyet venni az interneten, illetve az ország 50 városának 150 jegyirodájában.

Ez azt jelenti, hogy a meghatározott napra és időpontra szóló belépővel még a bejutásért sem kell sorban állni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×