eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Teljes erővel megragadta a makkját

Az első rész több mint félmilliós nézettsége után már a csütörtöki nyitónapon kiugró látogatottságot hozott a hazai mozikban a Jégkorszak 2. - Az olvadás című animációs film.

Amikor 2002 márciusában bemutatták a Jégkorszakot, a kritikusokat és a nézőket azonnal meghódította a film humora és pörgős akciójelenetei. Beleszerettek a négy főszereplőbe, akik közül hárman - maguk számára is érthetetlen módon - családdá kovácsolódtak, a negyedik pedig elkezdte élethosszig tartó harcát a makkért.

A Jégkorszak 2. - Az olvadás című filmben visszatérnek a Jégkorszak hősei: Manny, a gyapjas mamut, Sid, a lajhár, Diego, a kardfogú tigris, és az őskori mókus-patkány, Motkány. Az újabb filmben, amelyet Carlos Saldanha rendező, valamint a Jégkorszak és a Robotok Oscar-díjas alkotói készítettek, véget ér a jégkorszak és a főhősök elé egy új világ tárul.

Különböző célok

A trió még mindig együtt van, de a céljaik már mások. Manny úgy érzi, készen áll a családalapításra, csak egy baj van: réges-rég nem látott senki még egy élő mamutot. Manny így joggal hiszi azt, hogy ő az utolsó, egészen addig, míg csodák-csodájára rá nem talál Ellie-re, a földkerekség egyetlen mamutlányára.

A nagy találkozásból utódok helyett azonban egyelőre csak problémák születnek: egyrészt ki nem állhatják egymást, másrészt Ellie, valamilyen beláthatatlan oknál fogva meg van győződve arról, hogy ő egy oposszum.

Makkos kalandok

Nem felejtkezhetünk el közben Motkányról sem, aki - bizonyára sokak legnagyobb örömére - sokkal nagyobb szerepet kapott a második részben, és makkjával újabb és újabb kalandokba keveredik.

A Jégkorszak 2.-ben minden megvan, ami miatt az első rész mindenkit meghódított. Sőt, még több poént, még több akciót és persze még látványosabb animációs trükköket zsúfoltak a film másfél órájába.

A három hős barátsága továbbra is töretlen, ráadásul csatlakozik hozzájuk még néhány felejthetetlen figura. Az eredménytől pedig - kortól függetlenül - az alkotók szerint mindenki el fog olvadni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×