eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Elárasztják a tehenek Budapestet

Elárasztják nyáron a tehenek Budapestet. A világ több mint 30 nagyvárosát megjárt CowParade elnevezésű köztéri kiállítást a magyar fővárosban is megrendezik.

Az Andrássy úton, a körúton, a Liszt Ferenc téren találkozhatunk az életnagyságú állatokkal. De felbukkanhatnak kevésbé forgalmas helyeken is, például a Fűvészkertben, vagy valahol a külvárosban – mondta az InfoRádióban a kiállítás főszervezője.

A tárlaton kortárs művészek mutatják be a tehénformán keresztül, mit is tudnak. A szobrok júniustól augusztus végéig lesznek közszemlén, novemberben pedig egy jótékonysági árverésen adnak túl rajtuk, hogy két alapítványt támogassanak a befolyt összegből – közölte Csikós Gergely.

Az ötlet Svájcból ered, ott először 1998-ban rendeztek tehénkiállítást. Az elmúlt hét évben a világon 33 nagyvárost lepték el a tehenek. Azért választották a tehénformát, mert szerintük nagyon praktikus.

Kétségtelen, hogy meglepő látványt nyújtanak egy nagyváros kellős közepén, és az is igaz, hogy minden kultúrában kedvelik a méretes háziállatot.

Az ötlet nem az állatvédőktől ered, de a szervezők számítanak rá, hogy több művészt alkotás közben megihlet majd a természet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×