eur:
404.24
usd:
373.86
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz
Nyitókép: Pixabay

Bekeményítettek a lengyelek, orosz diplomatákat küldenek haza

A poznani orosz konzulátus diplomatái "nemkívánatos" személyek.

A nemrég bezárt poznani orosz konzulátus diplomatáinak november 30-ig el kell hagyniuk Lengyelországot - közölte hétfőn Pawel Wronski lengyel külügyi szóvivő.

Wronski, aki Radoslaw Sikorski külügyminisztert kíséri hollandiai látogatásán, újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy Varsó és Moszkva megbeszéléseket folytatott a poznani konzulátus működéséről. Hangsúlyozta, hogy elrendelték a diplomáciai épület kiürítését, a diplomatákat pedig nemkívánatos személyekké nyilvánították. "November 30-a után már nem lesznek többé Lengyelország területén" - fűzte hozzá a diplomáciai tárca szóvivője.

"Próbáljuk ezt az ügyet civilizáltan kezelni, miközben erős jelzést küldünk az orosz félnek, hogy bizonyos cselekmények elfogadhatatlanok lengyel területen" - húzta alá Wronski.

Szergej Andrejev orosz nagykövet megerősítette a határidőt, hozzátéve, hogy három diplomatának kell elhagynia Lengyelországot.

Sikorski október 22-i sajtóértekezletén közölte, hogy Varsó a nyugat-lengyelországi Poznanban működő orosz konzulátus bezárásával válaszol a Lengyelországban és a szövetséges országokban az utóbbi időben történt szabotázsakciókra. Sikorski szerint a szabotázsakciók, valamint a lengyel-fehérorosz határ destabilizálása és a kibertámadások a hibrid háború részét képezik.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő kijelentette, hogy Lengyelország "fájdalmas" választ fog kapni.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×