eur:
393.44
usd:
352.04
bux:
72949.64
2024. augusztus 23. péntek Bence
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Fellázadtak az elítéltek egy orosz büntetőtelepen, túszokat ejtettek

Túszokat ejtettek elítéltek a volgográdi régió 19. büntetőtelepén - közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtóirodája.

A FSZIN szerint az incidens során, amely a telep fegyelmi bizottságának ülése során történt, a létesítmény több alkalmazottja megsebesült. A túszok kiszabadítására akció indult.

Az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ közlése szerint túszejtésnek legalább egy, az RT televízió szerint pedig két halottja volt. Az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy három sebesültet intenzív kezelésre szállítottak. Az RBK hírportál azt közölte, hogy az elkövetők az Iszlám Állam terrorszervezet követői.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) a történtek miatt büntetőeljárást indított.

A 19. számú fegyház szigorú büntetőtelep Szurovikino város határában található, Volgográdtól mintegy 100 kilométerre. Hozzávetőleg 1200 őrizetes befogadására alkalmas.

Címlapról ajánljuk
Lépett a HÖOK is a felháborodást kiváltott gólyatábor miatt

Lépett a HÖOK is a felháborodást kiváltott gólyatábor miatt

Meghozta az első döntéseit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az a munkacsoport, amely felülvizsgálja a gólyatáborok szabályozását. A testület megalakítására azért volt szükség, mert sajtóértesülések szerint az intézmény bodajki gólyatáborának szervezői folyamatosan megalázták és bántalmazták az elsőéves hallgatókat. Az InfoRádióban a HÖOK kommunikációs vezetője arról beszélt, hogy fennmaradtak bizonyos hagyományok, amelyek "nem férnek bele".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Toreck bevételére készülnek az oroszok, nem sikerült az oroszok nagy terve Pokrovszknál – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Toreck bevételére készülnek az oroszok, nem sikerült az oroszok nagy terve Pokrovszknál – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán hadsereg a jelek szerint csütörtökön első alkalommal ismerte be, hogy az ország keleti részében előrenyomuló orosz haderő kezére jutott Nju Jork mezőváros, és Toreck is egyre nagyobb veszélynek van kitéve. A források szerint hamarosan megkezdődhet a város ostroma. Közzétette napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház, amely ezúttal a Pokrovszk környéki harcokról ír. A térségben nem állnak túl jól az ukrán alakulatok, de a bekerítést sikerült elkerülniük, ami a támadók legfontosabb célja lett volna. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×