eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona
Gyalogos a felhőszakadás miatt felgyülemlett esővízben, az esztergomi Széchenyi téren 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Özönvíz zúdult Bécsre - videó

Extrémmennyiségű eső és heves zivatarok miatt mintegy 600 bevetéshez riasztották a tűzoltókat Bécsben szombat délután óta.

Egy járókelőt víztömegek ragadtak magukkal és szorítottak be egy parkoló busz alá Döbling városrészben, a nőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Másokat liftekből, illetve aluljáróban rekedt autókból kellett kimenteni.

Szombaton Bécs határában négyzetméterenként 110 liter csapadék esett, ami nyári rekordérték a 152 éve készített feljegyzések történetében. A mindenkori csúcsértéket 1885 májusában mérték négyzetméterenként 139 literrel.

Eső mellett jégeső is hullott az osztrák fővárosban, amelynek nyugati és északi részét sújtotta különösen az ítéletidő. Utcák, pincék és sínek kerültek víz alá, késlekedésekkel járó komoly fennakadások voltak a vasúti és a légi közlekedésben is.

Címlapról ajánljuk
Jó szilvatermés várható idén, de az érzékenyebb fajták megaszalódnak a fán

Jó szilvatermés várható idén, de az érzékenyebb fajták megaszalódnak a fán

Az országosan jelentkező változékony időjárás okozta tavaszi fagykár és hideghatás következtében a megszokottnál nagyobb mértékű szilvahullás volt idén, ezzel együtt akár 50-60 ezer tonna is lehet a termés – mondta az InfoRádióban a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet ügyvezető igazgatója. Kelemen Péter ugyanakkor figyelmeztetett: ha tartósan marad az extrém meleg, a vártnál kevesebb szilvát takaríthatnak be a termelők.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
A recessziós félelmek után mutatjuk, mire figyelnek a piacok

A recessziós félelmek után mutatjuk, mire figyelnek a piacok

A héten beérkezett amerikai reálgazdasági adatok eloszlatták a recessziós félelmeket, ami nagy megnyugvás a piac számára. Ugyanakkor van még egy veszély, ami a piacra leselkedik és eddig kevés szó esett róla mostanában. Ebben a cikkben megmutatjuk mire fognak a közeljövőben figyelni a piacok, és milyen lehetőségeket adódhatnak ezen a téren.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×