eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Az újraválasztásáért induló Vlagyimir Putyin orosz elnök moszkvai kampányközpontjában az elnökválasztás utolsó napjának éjszakáján, 2024. március 18-án. A választóhelyiségekből kilépők megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatások eredményei, illetve szavazatszámlálás első eredményei szerint Putyin fölényesen vezet.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Ukrajna tárgyalóasztalhoz ültetné Moszkvát

Oroszország is részt vehetne a következő békecsúcson.

Bár a Kreml többször is világossá tette, hogy nem áll szándékában részt venni az Ukrajna által szorgalmazott béketerv megvalósításában, Andrij Jermak, Zelenszkij elnök főtanácsadója azonban most felvetette a lehetőséget, hogy Oroszország is meghívást kapjon a következő békecsúcsra – írja a 24.hu. a Bloomberg cikkére hivatkozva.

Jermak szerint a legutóbbi, svájci békekonferencián elfogadottak értelmében folytatják a munkájukat az egyes munkacsoportok, és ennek eredményeit beépítik abba a közös béketervbe, amit számos ország támogathat majd a következő békecsúcson.

Úgy gondoljuk, hogy arra meg lehet majd hívni Oroszország képviselőjét is – fogalmazott az ukrán elnök tanácsadója.

A Bloomberg cikke emlékeztet: Ukrajna béketervében mindig is szerepelt végső célként Moszkva tárgyalóasztalhoz ültetése, de csak azok után, hogy Kijev megszerzi a nagyhatalmak vezetőinek támogatását azon követeléséhez, hogy az orosz erők vonuljanak ki a megszállt területekről, és ismerjék el Ukrajna határait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×