eur:
396.71
usd:
371.44
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
Willi Orbán a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Willi Orbán: sokat fejlődtünk a labdával, este kiderül, ez mire lesz elég

A stuttgarti német–magyar Európai-bajnoki mérkőzés előtt közölt interjút a Bild Willi Orbánnal, aki Németországban született és nőtt fel, kilenc éve a Bundesligában futballozik, de 2018 óta mégis a magyar válogatott alapembere.

A Kaiserslauternben született, német és magyar állampolgársággal rendelkező futballista évek óta az RB Leipzigben rúgja a labdát, de a magyar nemzeti tizenegynek is nélkülözhetetlen tagja.

Nem véletlen, hogy korábbi lipcsei edzője, a német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann a stuttgarti összecsapás előestéjén valósággal áradozott róla. Mint ahogy Orbán lipcsei, valamint magyar válogatottbeli csapattársáról, Gulácsi Péterről is. Közvetve pedig arra is utalt, hogy Willi a német válogatottba beférne ugyan, de szerencsére a német nemzeti tizenegyben középhátvédekből nincs hiány.

Nem sokkal a mérkőzés előtt a Bild nem csupán az esti mérkőzés esélyeiről, hanem magyar válogatottban uralkodó hangulatról, a szövetségi kapitányról, Marco Rossiról, valamint eddigi németországi pályafutásáról kérdezte Orbánt.

Ami az esélyeket illeti, úgy értékelte, hogy Németországnak hihetetlenül jó kerete van, jobb játékosokkal rendelkezik, mint a magyar válogatott, "de tesszük a dolgunkat, ahogy szoktuk" – tette hozzá

Elismerte, hogy a mérkőzés különleges összecsapás lesz számára. "Németországban születtem, és nőttem fel, kilenc éve játszom a Bundesligában. Ezenkívül

olyan srácokkal játszottam együtt, mint Marc-André ter Stegen és Emre Can a német U21-es válogatottban"

– hangsúlyozta.

Bár Magyarország az utolsó 16 meccséből csak egyet veszített el, a Bild szerint Marco Rossi mindenekelőtt a védelemre koncentrál. Orbán szerint azonban ez a dolgok leegyszerűsítése, mert a magyarok szövetségi kapitánya nagy jelentőséget tulajdonít a taktikának és maximalista. "De szükségünk van erre" – érvelt Orbán, aki szerint a játék része az is, hogy sokat kell védekezni.

"Sokat fejlődtünk, különösen a labdával való játékban" – értékelt Orbán, aki szerint izgalmas lesz látni, hogy ezt este miként tudják megvalósítani. Nem titkolta, hogy olyan jó társaság tagja, amely kiemelkedő csapatszellemmel rendelkezik.Szavai szerint rendkívül szórakoztató együtt lenni a többiekkel, akik nem csak pozitívan gondolkoznak, hanem humorérzékük is kiváló. Mindez a pályán nyújtott teljesítményre is rányomja bélyegét – jelentette ki, hozzátéve ugyanakkor, hogy mindig megtalálják az egyensúlyt a szórakoztató és a koncentrált munka között.

Elmondta, hogy a válogatott allgäui szállásán nagyon jól érzi magát, egyedül van egy szobában. "Összességében a jó alvás nagyon fontos számomra" – tette hozzá. Nagyon ügyel a táplálkozásra, reggel és este "mindent bevesz", amire testének szüksége van a versenysporthoz, fehérjeportól a vitaminokig. Ezúttal is három bőrönddel érkezett, amelyek közül az egyik csak a táplálékkiegészítőket tartalmazta.

Az újságnak megerősítette, hogy a sport mindene, a futópad és a súlyzóterem kulcsfontosságú számára.

"Nyaralás közben is szeretek edzeni, az jót tesz a testemnek és a lelkemnek is"

– válaszolta arra a kérdésre, hogy a legutóbb Görögországban is készültek erről fotók. "Nem vagyok az a típus, aki nyaralás közben csak fekszik a tengerparton" – idézte a lap Orbánt, aki elmondta azt is, hogy szeret olvasni, és a meditáció is szokásává vált.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×