eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
War 2022 in Ukraine. Concept of strained relations between  and war with Ukraine and Russia.Military issues and the concept of war
Nyitókép: Galeanu Mihai/Getty Images

Ukrán parancsnok: jelenleg vesztésre állunk

Ukrajna vesztésre áll az Oroszországgal vívott konfliktusban, és végleg veszíteni fog, ha nem történik változás - hangoztatta Dmitro Kuharcsuk, az ukrán fegyveres erők 3. önálló rohamdandárja második rohamzászlóaljának parancsnoka egy interjújában.

"Jelenleg vesztésre állunk. Ez nyilvánvaló. Területeket veszítünk, a legjobb embereket veszítjük el" - mondta Kuharcsuk az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportálnak adott interjújában.

A katonatiszt szerint most jutottak "a legkritikusabb szakaszba", mert bekövetkezett az "elgyengülés pillanata". Ebben a helyzetben "az emberek újra azt fogják hinni, hogy a fronton stabilizálódott a helyzet, (...) (pedig) nincs egység a társadalomban".

Úgy vélekedett, hogy az ukrán fegyveres erők "kizárólag a lövészárkokban lévő emberek lelkesedésére" támaszkodva tartják magukat,

de már ők is nagyon kimerültek. "Innen csak rosszabb lesz a helyzet, ha nem történik változás" - tette hozzá. "A lopakodó offenzíva, amelyet az ellenség jól csinál, nemcsak kellemetlen, hanem kritikus következményekkel járhat számunkra" - figyelmeztetett.

Szerinte az ukrán társadalom valójában nem vesz részt abban, ami történik. "Nem azt mondom, hogy mindenkinek háborúba kell mennie, bár lehet, hogy előbb-utóbb mindenkinek kell - férfiaknak és nőknek egyaránt" - fogalmazott.

Mint kifejtette, az emberek nem szeretnek kilépni komfortzónájukból, beleértve a mentális komfortzónát is. Azt is megjegyezte, hogy nem látja a fokozott mozgósítás eredményét.

A lap kérdésére, hogy hol találják meg a mozgósítási forrást, azt válaszolta: "Az irodákban".

Hozzátette: az államnak át kellene gondolnia a polgárokhoz való hozzáállását, "teljesen meg kellene változtatnia szemléletét". Akkor véleménye szerint "nem kell majd mobilizációs erőforrást keresni, az magától meglesz". "Ha ez nem történik meg, ha nem vonják le a következtetéseket, ha nem dolgoznak a hibákon, akkor ezt a háborút el fogjuk veszíteni" - zárta szavait a katonatiszt.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Félelmetes a "jóslat" a légi közlekedésről

A légi utasforgalom megkétszereződésére számít 2043-ig a világ légitársaságait tömörítő a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×