eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Nyitókép: cinoby/Getty Images

Rekord-kokainfogás Hamburg kikötőjében

Az érték több milliárd eurónyi. Az érdem a német hatóságoké.

Rekordmennyiségű, több milliárd euró értékű kokaint foglaltak le a német hatóságok a hamburgi kikötőben - közölte pénteken a düsseldorfi ügyészség szervezett bűnözéssel foglalkozó központi hivatala.

A hatalmas drogfogást még tavaly hajtották végre, most hat embert őrizetbe vettek az üggyel összefüggésben. Hónapokig tartó nyomozás után pár napja házkutatásokat tartottak hét németországi tartományban is, erről részleteket a hatóságok hétfőn készülnek közzétenni egy düsseldorfi sajtótájékoztatón. Észak-Rajna-Vesztfália igazságügyi minisztérium szerint 35 tonna kokainról van szó.

A hamburgi kikötőben az utóbbi években egyre nagyobb mennyiségű csempészett kokainszállítmányokra bukkantak a hatóságok. Különösen emlékezetes volt egy 2021. februári fogás, amikor a vámosok több mint 16 tonna kokaint találtak öt, Paraguayból érkezett konténerben. Ilyen nagy mennyiségű szállítmányt ebből a kábítószerből még nem foglaltak le korábban egész Európában.

Egyre több kokain érkezik konténerekben Dél-Amerikából Németországba. A hamburgi kikötőben lefoglalt drog mennyisége megháromszorozódott az utóbbi öt évben a hamburgi szenátus májusi közlése szerint.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×